Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΑΣΟΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα της ΕΕ και συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου της Θάσου πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι αγρότες του νησιού. Στη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Θάσου συμμετείχαν οι παραγωγοί με τα μηχανήματά τους, ενώ παρόντες για να εκφράσουν τη συμπαράσταση τους ήταν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι του νησιού.

Οπως τόνισαν στην ομιλία τους οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, Π. Ροδάς και Αρ. Δρακόντας, συνεχής είναι η μείωση του αγροτικού εισοδήματος με άμεσο αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με την αγροτική οικονομία. Ιδιαίτερα στη Θάσο, πρόσθεσαν, οι αποθαρρυντικές τιμές στο λάδι, στα κτηνοτροφικά προϊόντα κλπ. οδηγούν τη νεολαία του νησιού στη μετανάστευση και στη διάλυση των περισσότερων χωριών, που ήδη έχει περιοριστεί κατά πολύ ο μόνιμος πληθυσμός τους.

Την πλήρη συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους αγρότες εξέφρασε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Μερέσης

Με το ψήφισμά τους οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν την κυβέρνηση να αντισταθεί στους Ευρωπαίους εταίρους, που σε κάθε αναθεώρηση της ΚΑΠ περιορίζουν τις δυνατότητες ανάπτυξης της Ν.Ευρώπης και ιδιαίτερα της Ελλάδας. Οδηγούν στον περιορισμό του αγροτικού πληθυσμού, στον περιορισμό καλλιεργήσιμων εκτάσεων, ασκούν πολιτική αφανισμού του αγροτικού πληθυσμού.

Για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος ζητούν άμεσα να ληφθούν τα παρακάτω μέτρα:

- Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΑΤΕ, αλλά αντίθετα να οργανωθεί καλύτερα, να στηριχτεί από το κράτος, ώστε να λειτουργήσει σαν πραγματικό στήριγμα του αγρότη.

-Κατάργηση των ποσοστώσεων και των προστίμων συνυπευθυνότητας.

-Λήψη μέτρων για τον έλεγχο των τιμών στα γεωργοεφόδια

-Να καταβληθούν πλήρεις αποζημιώσεις στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους από τον παγετό.

-Κατάργηση των ποσοστώσεων στα κτηνοτροφικά προϊόντα

-Ενίσχυση της αλιείας κύρια της παράκτιας με μέτρα προστασίας και αναπαραγωγής του αλιευτικού πλούτου.

-Διευκολύνσεις στους μελισσοκόμους της Θάσου που ασκούν νομαδική μελισσοκομία κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ