Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Η επιτυχία του συλλαλητηρίου του Σαββάτου υπόθεση του λαού

Προετοιμάζεται η συναυλία αλληλεγγύης, στις 7 μ.μ. στη Στροφυλιά

Στην τελική ευθεία μπαίνει η προετοιμασία της μεγάλης συναυλίας αλληλεγγύης και διεκδίκησης το Σάββατο 2 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ. στον κόμβο της Στροφυλιάς, η επιτυχία της οποίας έχει γίνει υπόθεση του λαού των πυρόπληκτων χωριών της βόρειας Εύβοιας. Μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι θα είναι παρόντες οι εξής καλλιτέχνες: Ρ. Αντωνοπούλου, Σπ. Γραμμένος, Π. Θαλασσινός, Π. Καράκογλου, Β. Κορακάκης, Π. Κυραμαργιός, Μ. Πάχου, Ν. Φάκαρος.

Με τα ψέματα και την κοροϊδία της κυβέρνησης, της Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης να συνεχίζονται, ο λαός της περιοχής αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο ότι μόνο μέσα από συλλογικό και μαζικό αγώνα θα μπορέσει να συνεχίσει να ζει στον τόπο του. Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς στις 21 Αυγούστου, η μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα, αλλά και η όλο και μεγαλύτερη ενδυνάμωση των Επιτροπών Αγώνα στα χωριά, όχι μόνο έχουν γίνει «αγκάθι» στο μάτι της κυβέρνησης, αλλά αποτελούν βασικό μοχλό πίεσης και ήδη έχουν στριμώξει την κυβέρνηση. Την έχουν αναγκάσει να συζητά παραχωρήσεις που αρχικά δεν ήταν διατεθειμένη να δώσει, αλλά και να επιδιώκει συναντήσεις με συλλόγους και φορείς της περιοχής, να εντείνει τις προσπάθειες διάσπασης της ενότητας του λαού, παρεμπόδισης του αγώνα του.

Η οργή και η αγανάκτηση του λαού δεν έχουν κοπάσει, αντίθετα μετατρέπονται καθημερινά σε αποφασιστικότητα για αγώνα. Αυτό φαίνεται μέσα από τη δημιουργία νέων Επιτροπών Αγώνα στα χωριά, αλλά και μέσα από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή του λαού στις συνελεύσεις και τις συσκέψεις των επιτροπών που έχουν ήδη συσταθεί, τη διάθεσή τους να ενημερωθούν για τις εξελίξεις σε σχέση με τις αποζημιώσεις, τα μέτρα, την πορεία τον αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πυρόπληκτος λαός της βόρειας Εύβοιας αντιλαμβάνεται τη συναυλία του Σαββάτου ως έναν ακόμα μεγάλο σταθμό στον αγώνα που δίνει για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, πραγματικά μέτρα στήριξης και αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος, άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων.

Συνεχίζεται η πλατιά εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη

Στο πλευρό του πυρόπληκτου λαού της βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να στέκονται εργαζόμενοι τόσο από την υπόλοιπη Εύβοια όσο και από ολόκληρη τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας απευθύνει κάλεσμα στα μέλη της, στα υπόλοιπα σωματεία και στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης του Σαββάτου. Κάνει επίσης γνωστό ότι για τη μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν θα αναχωρήσουν λεωφορεία από το Πάρκο Βούρκου της Χαλκίδας, στις 5 μ.μ. του Σαββάτου και καλεί σε δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 69724162 84.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας, μετά από Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν, επίσης απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής. Απόφαση για παρουσία αντιπροσωπείας του έχει πάρει ακόμα το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, το οποίο θα παραδώσει και την πρώτη δόση από το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσε για τη στήριξη των πυρόπληκτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ