Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αμείωτο νεανικό κέφι στη Μαθητική Σκηνή

Την αυλαία της Μαθητικής Σκηνής το απόγευμα της Παρασκευής άνοιξε το συγκρότημα μαθητριών Γυμνασίου «οι Ασχετες», που ερμήνευσε τραγούδια του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και άλλα γνωστά τραγούδια, γεμίζοντας τον χώρο με γνώριμες και αγαπημένες μελωδίες και ακολούθησε το μαθητικό συγκρότημα «Metakai and friends», παρουσιάζοντας δικές του ροκ συνθέσεις.

Τη σκυτάλη πήρε ο κωμικός Κώστας Μαλιάτσης - Σάλας, που για πρώτη φορά προσκλήθηκε και συμμετείχε στο Φεστιβάλ και τα έδωσε ...όλα με το stand up comedy. Γνωστός για το χειμαρρώδες χιούμορ του χάρισε γέλιο μέχρι δακρύων, πιάνοντας θέματα όπως η θέση του παιδιού στην οικογένεια, απέσπασε απανωτά χειροκροτήματα από το συγκεντρωμένο πλήθος.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με πολύ κέφι, με τους Stavento και Ηβη Αδάμου που ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες τους. Από τη σκηνή, ο Μιχάλης Κουινέλης είπε ότι «πριν από 20 χρόνια ξεκίνησα απ' αυτά τα Φεστιβάλ, είμαι χαρούμενος που είμαι και απόψε εδώ και είναι μεγάλη μου τιμή, να το ξέρετε».

«Να γίνουν όπλα οι πένες...»

Μετά τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του Σαββάτου, στη Μαθητική Σκηνή του Φεστιβάλ ξετυλίχθηκε μια συγκλονιστική συναυλία με hip hop ήχο, με ανατρεπτικό στίχο και ένα κοινό γεμάτο ζωντάνια, που επαναλάμβανε τους στίχους, εναλλάσσοντάς τους με συνθήματα. Το θέμα της, «Να γίνουν όπλα οι πένες...», ενάντια στην καταστολή και τον τρομονόμο.


Πρώτοι εμφανίστηκαν οι «Urban Pulse» και ο Dason που ερμήνευσαν γνωστές τους δημιουργίες, αλλά και νέα τους τραγούδια, ευχαριστώντας την ΚΝΕ για την πρόσκληση, δηλώνοντας πως θα είναι πάντα εδώ. Ραντεβού στους αγώνες έδωσε το «Σφάλμα». Η σκηνή «άναψε» με τον Kooz, ενώ ο Brak ευχαρίστησε την ΚΝΕ για την πρόσκληση και χαρούμενοι και περήφανοι που βρίσκονται στο Φεστιβάλ δήλωσαν από τη σκηνή οι Ζωγράφος και Ghetto Rock.

Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας παρεμβάλλονταν από το κοινό συνθήματα ενάντια στους φασίστες, για τον Παύλο Φύσσα, στον οποίο αναφέρθηκαν οι «Κοινοί Θνητοί» που έκλεισαν τη συναυλία. Ο mc από τους «Κοινούς Θνητούς» τραγούδησε στίχους του hip hop συγκροτήματος Razastarr, αφιερώνοντάς τους στον Οδυσσέα Τσιαμπόκαλο, μέλος των Razastarr, που πριν λίγες μέρες «έφυγε» πρόωρα και άδικα από τη ζωή. Αποχωρώντας οι «Κοινοί Θνητοί» ευχαρίστησαν την ΚΝΕ και όλους τους συμμετέχοντες και παρέδωσαν τη σκυτάλη στην «παλιά σχολή του hip hop», όπως είπαν...

Ετσι, ο Μιθριδάτης θύμισε στους παλιότερους και έμαθε στους νεότερους αγαπημένα κομμάτια από τα Ημισκούμπρια, που εναλλάσσονταν με πιο πρόσφατες παραγωγές του, σε ένα «ταξίδι» περίπου δύο δεκαετιών. Μαζί του επί σκηνής ήταν ο Σέξπυρ και ο dj Freestone. Το κέφι εκτοξεύτηκε με μεγάλες επιτυχίες όπως το «Νωρίς», «Ο κύρης του σπιτιού», «Πώς να σου το πω», «Je suis bossu» από τα Ημισκούμπρια. Την τιμητική του όπως σε όλα τα live του Μιθριδάτη είχε ο... Νίκος Γκάλης, ενώ ξεχώρισε η ζωντανή παρουσίαση δύο acts από το πρόσφατο short film του Μιθριδάτη «Για να μη στα χρωστάω» που σχολιάζει τις πρόσφατες πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις. Στο τέλος, ο Μιθριδάτης ευχήθηκε δύναμη και αντοχή στους αγώνες!






Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ