Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ»
Στα μουλωχτά για μια ακόμα φορά η υπογραφή ΣΣΕ

Τους όρους και τις διαδικασίες με τα οποία το επιχειρησιακό σωματείο υπέγραψε με την εργοδοσία μία ακόμα Συλλογική Σύμβαση καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) Εργατοϋπαλλήλων στην επιχείρηση «Σκλαβενίτης».

Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, «το επιχειρησιακό σωματείο με ανακοίνωσή του μας ενημέρωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με την εργοδοσία και υπογράφηκε νέα διετής σύμβαση εργασίας (...) Για άλλη μια φορά πήγε στα μουλωχτά και υπέγραψε μια σύμβαση πίσω από κλειστές πόρτες, ήρθε σε συνεννόηση με την εργοδοσία κρυφά από τους χιλιάδες εργαζόμενους της επιχείρησης».

Η ΔΑΣ διεκδικεί να δοθεί σε όλους τους εργαζόμενους το πλήρες κείμενο της σύμβασης, προκειμένου «να ενημερωθούμε συνολικά για τους όρους εργασίας που αφορούν τον μισθό, τα ωράρια εργασίας, τον καθορισμό των πόστων, τις μετακινήσεις προσωπικού, τα διαλείμματα, τις άδειες και τα ρεπό, δηλαδή το σύνολο των όρων εργασίας που συμφώνησε με την εργοδοσία».

Και ενώ το περιεχόμενο της ΣΣΕ παραμένει άγνωστο στους εργαζόμενους, το σωματείο παρουσιάζει την υπογραφή της μιλώντας με τη γλώσσα της εργοδοσίας και των στελεχών της. Αναφέρει για παράδειγμα ότι «το συνολικό κόστος των μέτρων για τη σύμβαση ανέρχεται στα 12,1 εκατομμύρια». «Οι μισθοί μας, οι όροι εργασίας και οι διεκδικήσεις μας λογίζονται ως κόστος, όχι μόνο από την εργοδοσία και την κυβέρνηση αλλά και από το ίδιο το σωματείο», σχολιάζει η ΔΑΣ.

Υπενθυμίζει ότι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ μέσα στην πανδημία «αύξησαν κατακόρυφα την κερδοφορία τους, απέσπασαν μεγαλύτερα μερίδια αγοράς», ενώ η κυβέρνηση για λογαριασμό τους «ξεχαρβάλωσε τα ωράρια και τις συνθήκες της δικής μας εργασίας, απελευθέρωσε το ωράριο στις αποθήκες». Αντίθετα, οι εργαζόμενοι «είδαμε να χειροτερεύουν απόλυτα οι ζωές μας», «πληρώνουμε όλο και περισσότερα και ζούμε χειρότερα».

«Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την πάλη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας. Είναι γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι θα αρκεστούμε για τα επόμενα δύο χρόνια στα λίγα που ορίζει η σύμβαση και εξανεμίζονται σε μία και μοναδική επίσκεψη στο ταμείο του σούπερ μάρκετ», υπογραμμίζει η ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ