Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απέκλεισαν από το ΕΣΥ μωρομάνα γιατρό!

Eurokinissi

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόρριψη ιατρού από το ΕΣΥ επειδή «έχει μικρά παιδιά»! Συγκεκριμένα η γιατρός ήταν υποψήφια για πρόσληψη σε θέση Επιμελήτριας Β κλάδου ΕΣΥ στο νοσοκομείο «Λαϊκό». Η διαδικασία της κρίσης από το αρμόδιο συμβούλιο επιλογής έγινε τον Μάιο του 2021.

Χαρακτηριστικά στο πρακτικό της 1ης συνεδρίασης του Συμβουλίου προσλήψεων-κρίσεων (20 Απρίλη 2021) έχει καταχωρηθεί το σκεπτικό της απόφασης απόρριψης, που επιβεβαιώνει την διάκριση λόγω της μητρότητας: «Ο κ. Μ.Λ. συμφώνησε πως πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη υποψήφια, τον προβλημάτισε όμως το γεγονός πως στην παρούσα φάση η κα (....) προσπαθεί να προσαρμόσει την επαγγελματική της ζωή στο πλαίσιο που της θέτει η οικογενειακή της ζωή, λόγω των δύο μικρών παιδιών που έχει, άποψη η οποία βρήκε σύμφωνη και την κα. Π.Σ.».

Η γιατρός προσέφυγε εγγράφως στο υπουργείο Υγείας (σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία) απαιτώντας αναπομπή αυτού του απαράδεκτου πρακτικού και επανάληψη της κρίσης. Πριν λίγες μέρες έλαβε συστημένο έγγραφο από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μ. Γκάγκα με το οποίο επισημοποιείται η απόρριψή της.

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, το υπουργείο Υγείας χτες με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για ...«αυτονόητη ισότητα», «αξιοκρατικά κριτήρια», «η ιατρός που επιλέχθηκε είχε τα περισσότερα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών και προϋπηρεσία)», ενώ αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία του ζητήματος: Γιατί τέθηκαν τα συγκεκριμένα ερωτήματα;

Αρνούνται αμισθί εργασία στον Ηλ. Σιώρα

Στο μεταξύ, παρά τα τεράστια κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, ακόμα και στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, στον «Ευαγγελισμό», η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε στον απερχόμενο διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής και πρώην πρόεδρο του ΣΕΝΕ, Ηλία Σιώρα, την άμισθη εθελοντική προσφορά του, την οποία ζήτησε αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του (31/12/20).

«Ηταν αδιανόητο για μένα, εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας, να εγκαταλείψω το πόστο μου, που για 35 χρόνια υπηρέτησα. Και στη νέα φάση το ίδιο πρέπει», σημειώνει ο Ηλίας Σιώρας και συνεχίζει: «Την ίδια ώρα παρατείνεται η έμμισθη υπηρεσία ιδιωτών ιατρών έως 31/12/21 με τροπολογία, δεν γίνεται αποδεκτή η άμισθη υπηρεσία» και «δεν διαφαίνεται ομαλοποίηση συνθηκών πανδημίας. Αντίθετα, βαίνουμε ολοταχώς προς επιδείνωση».

Αυτό άλλωστε μαρτυρούν και τα στοιχεία που έδωσε χτες ο ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα: 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο μέχρι χτες (47), ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.727 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι είναι 323.

Διακοπές ρεύματος στον «Ευαγγελισμό»

Επαναλαμβανόμενες ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος γίνονταν όλη την προηγούμενη βδομάδα στην Γ' κλινική του 6ου ορόφου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων κάποιοι με μάσκα, αναπνευστήρα κ.ο.κ.

Χτες για άλλη μια φορά πραγματοποιήθηκε διακοπή ρεύματος, διάρκειας μίας ώρας. Ως «λύση» βρέθηκε η μεταφορά των ασθενών σε διπλανή κλινική, όπου νοσηλεύονται επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αυξάνοντας έτσι το ενδεχόμενο διασποράς και διπλής νόσησης για τους ασθενείς, όπως και το φρακάρισμα της κλινικής. Το Σωματείο Εργαζομένων «Ευαγγελισμού» επανειλημμένα έχει καταγγείλει την εργολαβία, τη χρόνια υποχρηματοδότηση και το ξεδόντιασμα της Τεχνικής Υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ