Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καμία συμμετοχή στο πρόγραμμα «εθελούσιας» ανεργίας

Την εργοδοσία της Alpha Bank για απειλές και εκβιαστικά διλήμματα σε εργαζόμενους ώστε «να "πατήσουν" το κουμπί για συμμετοχή στο νέο Πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου» καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Αττικής και καλεί τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, καθώς «δεν μας φοβίζουν οι εκβιασμοί και οι απειλές».

Σημειώνεται ότι το νέο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» της συγκεκριμένης τράπεζας ξεκίνησε στις 20 Σεπτέμβρη, λήγει την 1η Οκτώβρη και σύμφωνα με εκτιμήσεις στόχο έχει να φύγουν περίπου 600 - 700 εργαζόμενοι. Είναι ένα από τα πολλά προγράμματα που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες, με αποτέλεσμα τη μεγάλη μείωση του προσωπικού και την εντατικοποίηση της εργασίας. Στοιχεία της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών δείχνουν ότι την περίοδο 2009 - 2020 το προσωπικό μειώθηκε στο μισό ή κατά 50,54%!

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους «να σηκώσουμε ανάστημα, παίρνοντας μπόι από τους συναδέλφους διανομείς της "e-food" (...) Ο μόνος δρόμος για εμάς είναι ο συλλογικός ταξικός αγώνας, ο σχεδιασμός και η οργάνωση της δικής μας πάλης (...) Δεν υπογράφουμε την έξοδο στην "κόλαση" της ανεργίας. Δεν διευκολύνουμε τις επιδιώξεις της εργοδοσίας. Δεν απεμπολούμε το δικαίωμα στη δουλειά. Οργανωνόμαστε στο κλαδικό Σωματείο, ενώνουμε τη δύναμή μας και εξασφαλίζουμε τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ