Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρεμβάσεις για να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχος στην ΕΒΟ Αιγίου

«Να μη γίνει καμία απόλυση στο εργοστάσιο της ΕΒΟ! Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις των εργολαβικών σε αορίστου χρόνου!», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, με αφορμή τους σχεδιασμούς για απόλυση 36 «εργολαβικών» εργαζομένων της εταιρείας «ΟΝΕΧ» στην ΕΒΟ Αιγίου.

«Η αδυναμία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, με βάση τους μνημονιακούς νόμους», σημειώνει, «οδήγησε το 2017 στην πρόσληψη συμβασιούχων οι οποίοι με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους κάλυψαν τις ανάγκες λειτουργίας της ΕΒΟ, που, όπως το σύνολο της κρατικής πολεμικής βιομηχανίας, χάνει συνεχώς την ανεκτίμητη τεχνογνωσία μέσω των συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων κ.λπ. των εργαζομένων. Ολες οι πολιτικές μέχρι σήμερα που εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ για συρρίκνωση της εθνικής παραγωγής, ενώ ενδεχομένως η προσπάθεια "απαλλαγής" της ΕΒΟ από τους 36 εργαζόμενους να κρύβει μελλοντικούς σχεδιασμούς ιδιωτικοποίησης του εργοστασίου».

«Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση της διοίκησης», υπογραμμίζει η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, «την ίδια ώρα που έχουν ανακοινωθεί παραγγελίες άνω των 700 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας και με την Ελλάδα να είναι 2η σε εξοπλισμούς με 2,5% σε ποσοστό του ΑΕΠ στις χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ, με 5,6 δισ. ευρώ τον χρόνο, να πετιούνται οι εργαζόμενοι στον δρόμο. Βέβαια οι συγκεκριμένες δαπάνες δεν αφορούν τη χώρα αλλά τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και κολοσσιαίους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κρατών και συμμαχιών, που έχουν επιπτώσεις και στη χώρα μας, για το ποια μερίδια του κεφαλαίου θα αναλάβουν τις τύχες μικρότερων βιομηχανιών όπως η ΕΒΟ».

  • Επίκαιρη Ερώτηση για το ίδιο θέμα έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος ρωτάει τον υπουργό Οικονομικών τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΒΟ και για να μετατραπούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων σε μόνιμες και σταθερές.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ