Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Ψηφίστηκε χτες κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) και την προσαρμογή στο πλαίσιο των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων για το Ταμείο Ανάκαμψης. Το ΚΚΕ καταψήφισε το νομοσχέδιο. Η βουλευτής του, Μαρία Κομνηνάκα, δείχνοντας ποιος είναι ο ρόλος του ΝΣΚ, επεσήμανε ότι και η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες με μεγάλη ευκολία παρακάμπτουν και αποφάσεις του, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Εφερε ως παράδειγμα την υπόθεση «Novartis», λέγοντας: «Αλήθεια, η περίφημη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου για την υπόθεση "Novartis", που αναγνώρισε την τεράστια ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και προέτρεψε το κράτος να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις, τι απέγινε; Πήγε εκεί όπου πήγαν και τόσες άλλες παρόμοιες».

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, με το κλείσιμο της συζήτησης στην Ολομέλεια, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση έχει απευθυνθεί «στις αμερικανικές αρχές για να μας δοθούν στοιχεία» και με βάση αυτά «το ΝΣΚ θα προτείνει στο ελληνικό Δημόσιο τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε»...

Παράλληλα, η κυβέρνηση επιδόθηκε σε μπαράζ τροπολογιών, με τις περισσότερες από αυτές να περιέχουν σωρό άρθρων που ήταν άσχετα μεταξύ τους. Χαρακτηριστική ήταν η τροπολογία που ενώ περιείχε άρθρα για τη λειτουργία της ΕΑΒ και τη στοιχειώδη προστασία των εργαζομένων - άρθρα που το ΚΚΕ ήθελε να υποστηρίξει - περιλάμβανε επίσης άρθρα που επισημοποιούσαν την αποστολή της πυροβολαρχίας στη Σαουδική Αραβία, προβλέποντας το μισθολόγιο των στελεχών του στρατού που θα τη συνοδεύσουν. Το ΚΚΕ την καταψήφισε, με τους βουλευτές του να καταγγέλλουν την απαράδεκτη αυτή τακτική, που εκβιάζει την ψήφο των κομμάτων. Καταψήφισε επίσης την τροπολογία βάσει της οποίας δίνεται στον περιφερειάρχη η δυνατότητα για απευθείας ανάθεση εργολαβιών έως 5 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούν αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ