Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Απαιτεί μέτρα για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς τηλεθέρμανση

Παρέμβαση με Ερώτηση προς τον δήμαρχο Εορδαίας και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) πραγματοποίησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Εορδαίας, ζητώντας μέτρα για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς τηλεθέρμανση - θέρμανση το χειμώνα.

Οπως τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση», η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, τελευταία βήματα της οποία είναι η «απολιγνιτοποίηση» και η «πράσινη μετάβαση», έχει οδηγήσει στην εκρηκτική αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και της τηλεθέρμανσης, που σε συνδυασμό με τις αυξήσεις σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, τη φοροληστεία και την καθήλωση μισθών και συντάξεων, «εξανεμίζουν» το λαϊκό εισόδημα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά επίσης το θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να γίνει ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία σύνδεσης με την τηλεθέρμανση του οικισμού Καρδιάς και των εργατικών κατοικιών. Παράλληλα, καλεί τη δημοτική αρχή να αναλάβει ενέργειες προκειμένου να αντιταχθεί στις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των παρόχων, να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις, να καταργηθούν τα «χαράτσια» για τα λαϊκά νοικοκυριά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ