Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της

«Οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι των πανεπιστημίων, που η κυβέρνηση επαινεί για τη συμμετοχή τους στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, έχουν αναλάβει την ατομική τους ευθύνη. Εχουν όμως και αιτήματα, που η κυβέρνηση αγνοεί και ..."σαν να μην πέρασε μια μέρα" αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των ιδρυμάτων». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τα πρωτόκολλα λειτουργίας των πανεπιστημίων που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο. Και προσθέτει:

«Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για:

  • Εμβολιαστικά κέντρα και σταθμούς διενέργειας μαζικών δωρεάν επαναλαμβανόμενων rapid test για όλους τους φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στα πανεπιστήμια.
  • Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την κάλυψη των αναγκών των πανεπιστημίων. Να προσληφθούν καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας. Να αξιοποιηθούν επιπλέον αμφιθέατρα, αίθουσες, συνεδριακά κέντρα για την αραίωση των φοιτητών.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Δημιουργία και στελέχωση ιατρείων των πανεπιστημίων με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις κατάλληλες υποδομές για τη διαχείριση κρουσμάτων, την ιατρική καθοδήγηση και την παρακολούθηση με φαρμακευτική αγωγή».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ