Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μη μετατραπεί η Σκύρος σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μη μετατραπεί η Σκύρος σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, απαιτεί με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ, καλώντας τον λαό της περιοχής να δυναμώσει τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι στο πλαίσιο της νέας Συμφωνίας για τις Βάσεις το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σκύρου εξετάζεται ως ένα ακόμα σημείο για την εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ, η ΤΕ Εύβοιας τονίζει μεταξύ άλλων: «Η μετατροπή της Σκύρου σε αμερικανοΝΑΤΟικο ορμητήριο δεν θα συμβάλει στην αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Αντίθετα, μπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των ΗΠΑ με τη Ρωσία και την Κίνα, δημιουργώντας νέους κινδύνους για τον λαό της Σκύρου, της Εύβοιας και συνολικά της χώρας μας».

Και προσθέτει: «Με τις αμερικανικές βάσεις η χώρα μας μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο και την ίδια στιγμή σε στόχο αντιποίνων, όπως έχουν δηλώσει η Ρωσία και το Ιράν, σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι κινδυνεύει η ασφάλεια αυτών των κρατών».

Στο πλαίσιο αυτό καλεί τον λαό της Σκύρου και της Εύβοιας «να δυναμώσουν τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων» και να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα άλλα αστικά κόμματα, που «έχουν ματώσει και ματώνουν τη λαϊκή οικογένεια με τα αντιλαϊκά μέτρα και ετοιμάζουν νέα πολεμικά σφαγεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ