Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις

Αυτό το Σαββατοκύριακο το 47ο Φεστιβάλ κορυφώνεται σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις, με ομιλίες, συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις και πλούτο δραστηριοτήτων στα Στέκια για μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, για τις μικρότερες ηλικίες κ.ο.κ.

Συγκεκριμένα, εκδηλώσεις γίνονται:

Το Σάββατο 18/9

Πάτρα, στο Νότιο Πάρκο, για δεύτερη μέρα. Θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από το συγκρότημα της ΚΝΕ, η παράσταση «Γερμανικό εγχειρίδιο πολέμου», του Μπ. Μπρεχτ, από τη θεατρική ομάδα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου, οι συναυλίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Μιθριδάτη, το αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι.

Γιάννενα, στο Πάρκο Λιθαρίτσια, για δεύτερη μέρα. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το μουσικό αφιέρωμα στον Τσιτσάνη, η συναυλία με την Γλυκερία, οι συζητήσεις στα Στέκια Μαθητών και Φοιτητών.

Βόλος, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, για δεύτερη μέρα. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και η συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα και Μανώλη Φάμελλο και το έντεχνο - παραδοσιακό πρόγραμμα.

Ηράκλειο, στο Παγκρήτιο Στάδιο (parking), από τις 20.00, για δεύτερη μέρα. Θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων το μουσικό αντιφασιστικό αφιέρωμα με αφορμή τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και η συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση.

Χανιά, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, από τις 19.30, για δεύτερη μέρα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων η συζήτηση για τους μαθητές και η συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη.

Μυτιλήνη, στην πλατεία Σαπφούς, για δεύτερη μέρα. Θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ. Θα προβληθεί βίντεο της ΚΝΕ με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κομοτηνή, στην παλιά Νομική, από τις 19.30. Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συναυλίες του χιπ χοπ, αυτή με τους Αλέξανδρο Κεβόπουλο και «Αφρόκρεμα» και αυτή με την Ιουλία Καραπατάκη.

Λιβαδειά, στο Διοικητήριο, από τις 20.00. Θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων οι συναυλίες με νεανικά συγκροτήματα, το λαϊκό γλέντι, καθώς και η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Την Κυριακή 19/9

Ρέθυμνο, στο Θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα, από τις 19.00. Θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κρήτης. Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν η μουσική από ντόπιο νεανικό σχήμα και η συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ