Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΑΝΘΗ
Πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ που κατέκαιγε όλο το βράδυ της Πέμπτης

Ανακοίνωση της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης, περίπου στις 9 μ.μ., στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Ξάνθης αλλά και τη Βιομηχανική Περιοχή.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίστηκαν και την Παρασκευή, καθώς η κατάσβεσή της έγινε με επικάλυψη της έκτασης με επιχωματώσεις και όχι με τη χρήση νερού. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τις αρμόδιες αρχές ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ξάνθης, Κώστας Βογιατζής, εκτιμούσαν ότι η πυρκαγιά θα κατασβενόταν μέσα στην Παρασκευή.

Στην περιοχή επιχειρούσαν την Παρασκευή 3 πυροσβεστικά οχήματα και 6 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, με τη συνδρομή χωματουργικών μηχανημάτων του δήμου Ξάνθης και του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ υπενθυμίζει ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φωτιά που ξεσπά στον ΧΥΤΑ, καθώς αντίστοιχα περιστατικά είχαν σημειωθεί τον Ιούνη του 2018 και τον Μάρτη του 2019.

Συνεχίζοντας η ΤΕ Ξάνθης επισημαίνει ότι υπάρχουν χρόνια φλέγοντα ερωτήματα γύρω από την πρόληψη και την αντιμετώπιση αντίστοιχων περιστατικών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως τα μέσα που διατέθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς (εκσκαφείς, φορτηγά κ.ά.) προήλθαν σχεδόν αποκλειστικά από ιδιώτες, καθώς ο δήμος Τοπείρου δεν διαθέτει κανένα, ενώ τα αντίστοιχα του δήμου Ξάνθης είναι ακινητοποιημένα από βλάβες. Παράλληλα, υπογραμμίζει τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την αντιλαϊκή πολιτική που συνεχίζεται και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και η οποία προωθεί περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του τομέα διαχείρισης των αποβλήτων, την παραπέρα υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ