Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Στη χώρα του πετρελαίου πεθαίνουν χιλιάδες από χολέρα

Στη Νιγηρία, που είναι από τις πρώτες αφρικανικές χώρες σε παραγωγή πετρελαίου, η πλειοψηφία του λαού αναγκάζεται να ζει σε άθλιες συνθήκες, χωρίς να βλέπει ούτε ψίχουλα από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, με χιλιάδες ζωές να χάνονται από κοινές ασθένειες και επιδημίες που αντιμετωπίζονται με κοινά μέσα και φθηνά φάρμακα.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών της Νιγηρίας, Τσικούε Ιχικουεάζου, ανακοίνωσε πως η χώρα αντιμετωπίζει μία από τις «χειρότερες επιδημίες χολέρας εδώ και χρόνια», εκτιμώντας πως έχουν πεθάνει πάνω από 2.300 άνθρωποι από την αρχή του χρόνου. Εκτίμησε πως η επιδημία χολέρας γνωρίζει έξαρση λόγω της επιλογής των νιγηριανών υγειονομικών αρχών να εστιάσουν περισσότερο στην αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, όπου μάλιστα είναι εμβολιασμένο λιγότερο και από το 1% του συνολικού πληθυσμού!

Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία πως ενδεχομένως να είναι πολύ μεγαλύτερος ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της χολέρας, ιδιαίτερα στον «φτωχότερο» βορρά, καθώς στις 19 βόρειες πολιτείες δεν έχουν επαρκή συστήματα υδροδότησης και αποχέτευσης. Αυτό εξηγεί γιατί στις 19 βόρειες πολιτείες εντοπίζεται το 98% των κρουσμάτων χολέρας.

Σε όλη τη Νιγηρία εκτιμάται πως μόνο το 14% του πληθυσμού 200.000.000 ανθρώπων έχει πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό και αποχέτευση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ