Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Μπλε κάρτα» της ΕΕ: Αγρια εκμετάλλευση προσφύγων και μεταναστών

Την εκμετάλλευση προσφύγων και μεταναστών ως φτηνό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό κατήγγειλε σε παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την «μπλε κάρτα» της ΕΕ. Στην ομιλία του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης ανέφερε τα εξής:

«Η ΕΕ διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς επιστρατεύει το πολυεργαλείο του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού. Ως κυνηγός "εξειδικευμένων ταλέντων" της αυστηρής προτίμησής της από τρίτες χώρες προωθεί "μπλε κάρτες" εισόδου, συμβόλαια ορισμένου χρόνου, περιπλάνηση στο όνομα της κινητικότητας, "κυκλική μετανάστευση" κ.ά. Προωθεί, δηλαδή, άγρια ταξική εκμετάλλευση για να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των ευρωπαϊκών ομίλων.

Αυτή τους η κερδοφορία ενισχύεται και με τη διείσδυσή τους με ευρωενωσιακές επιδοτήσεις σε τρίτες χώρες γεωστρατηγικής σημασίας, όπως το Αφγανιστάν και οι όμορες χώρες του με πρόσχημα την αποτροπή του Προσφυγικού. Οσοι κατατρεγμένοι - θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ και των συμμάχων της, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, φτάνουν στα σύνορα κρατών - μελών της αντιμετωπίζουν καταστολή, Frontex, επαναπροωθήσεις, απελάσεις, υπερδομές - φυλακές σε άθλιες συνθήκες με δραστικό περιορισμό των δικαιωμάτων τους για άσυλο.

Σε σύγκρουση με τις αποφάσεις της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα προσφύγων και μεταναστών να πάνε στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, να αιτηθούν άσυλο, με πλήρη δικαιώματα σε στέγαση, υγεία, παιδεία και εργασία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ