Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Απαράδεκτες οι συνθήκες στέγασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης

Νέα Ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης προς τον περιφερειάρχη Χ. Μέτιο.

Το σχολείο αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα, καθώς το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ξάνθης στεγάζεται στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, σε αίθουσες που έχουν παραχωρηθεί από τη σχολική επιτροπή του δήμου Ξάνθης στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης. Η αδυναμία εξεύρεσης μέχρι τώρα κατάλληλου κτιρίου για τη μεταστέγαση του ΚΕΣΥ Ξάνθης έχει ως αποτέλεσμα τη λειτουργία του 1ο Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης σε απαράδεκτες συνθήκες, σε αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και σε διαδρόμους.

«Πέρα από το απαράδεκτο γεγονός της στέγασης ενός Ειδικού Σχολείου το 2021 σε τέτοιες συνθήκες», σημειώνει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «γίνεται αντιληπτό πως ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία είναι επικίνδυνο και για τους μαθητές και για το προσωπικό - εκπαιδευτικό, επιστημονικό, βοηθητικό - του σχολείου».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά με την Ερώτηση ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα από την περιφερειακή αρχή για τη λύση του ζητήματος μεταστέγασης του ΚΕΣΥ Ξάνθης σε κατάλληλο για τη λειτουργία του χώρο, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ