Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 29 Σεπτέμβρη

Για μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος

Ψήφισμα με διεκδικήσεις για μέτρα προστασίας και ενίσχυσης του λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και Ενέργεια υιοθέτησε η χτεσινή σύσκεψη της ΟΒΣΑ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της Αττικής.

Αποφασίστηκε μάλιστα να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ., στο υπουργείο Ανάπτυξης, με αιτήματα:

-- Φτηνότερα τιμολόγια για ηλεκτρική ενέργεια και καμία διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.

-- Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση έμμεσων φόρων και χαρατσιών.

-- Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους αυτοαπασχολούμενους.

«Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο», αναφέρει το ψήφισμα και συνεχίζει: «Το κράτος για τη προστασία των λαϊκών στρωμάτων σηκώνει τα χέρια ψηλά. Για την προστασία όμως της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων επιβάλλουν στο άψε - σβήσε νέους φόρους, κόβουν συντάξεις, συρρικνώνουν τα δημόσια συστήματα Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας κ.λπ. Από εκεί αντλούν τα χρήματα για τις χρηματοδοτήσεις δισεκατομμυρίων που εξασφαλίζουν ο ένας πίσω από τον άλλο οι "αναπτυξιακοί" νόμοι για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Αυτή είναι η πολυδιαφημιζόμενη "επιστροφή στην ανάπτυξη". Περισσότερη ανταγωνιστική και ελεύθερη αγορά, που στο όνομά της στενάζουμε οι αυτοαπασχολούμενοι και όλα τα λαϊκά στρώματα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ