Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Πανελλαδική συγκέντρωση στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα

Ολα όσα τους έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία χρόνια απαιτούν οι συνταξιούχοι

Με πανελλαδική συγκέντρωση την Παρασκευή 8 Οκτώβρη στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα, στις 11.30 π.μ., και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους όλης της χώρας να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα Συνταξιούχων και να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους, παίρνοντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία των αγώνων που έδωσε το συνταξιουχικό κίνημα το προηγούμενο διάστημα, με τους οποίους υποχρέωσε τις κυβερνήσεις να δώσουν λύσεις σε ορισμένα απ' αυτά, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν: «Να μη λείψει κανένας από τη μεγάλη πανελλαδική μας συγκέντρωση στην Αθήνα και την πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό» γιατί «η πανδημία δεν σημαίνει αμνησία»!

Μπροστά στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται, τονίζουν στο κάλεσμά τους: «Ολοι οι νόμοι που ψηφίσθηκαν αυτό το διάστημα χειροτερεύουν τη θέση των συνταξιούχων, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων σε όλα τους τα δικαιώματα, στην εργασία, στα ωράρια, στην Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις, όλα παραδίδονται στις ορέξεις της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο πρόσφατος νόμος που ψηφίσθηκε για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης μας αφορά όλους, ο λεγόμενος προσωπικός κουμπαράς των νέων θα πηγαίνει στις ανάγκες του χρηματιστηριακού τζόγου, οι επικουρικές των παλιών συνταξιούχων θα περικοπούν ή θα καταργηθούν.

Απορρίπτουμε την προπαγάνδα της κυβέρνησης ότι οι ανατιμήσεις των προϊόντων αποτελούν πρόσκαιρη στρέβλωση της οικονομίας, αφού η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου εξασφαλίζονται και μέσω της ανατίμησης των προϊόντων ως βασικό στοιχείο μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, κανένας δεν μπορεί να μας σταματήσει και να μας αγνοήσει. Η πανδημία για εμάς δεν σημαίνει αμνησία, δεν ξεχνάμε και διεκδικούμε ό,τι μας έχει αδίκως αφαιρεθεί. Η φωνή μας θα ακούγεται και θα δυναμώνει. Ολοι στον δρόμο του αγώνα...».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί, επιστροφή όλων των αναδρομικών χωρίς δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ουσιαστικά μέτρα για ενίσχυση της Υγείας, κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, κατάργηση της «εισφοράς αλληλεγγύης», απόδοση του 0,5% του προϋπολογισμού που έχει νομοθετηθεί, όπως και της 13ης και 14ης σύνταξης, να μειωθούν οι τιμές στα βασικά είδη κατανάλωσης, να σταματήσουν η άγρια φοροληστεία και οι πλειστηριασμοί κ.λπ.

Σύσκεψη στη Νάουσα

Σύσκεψη - ενημέρωση για το νέο Ασφαλιστικό, τα αναδρομικά και τον προγραμματισμό δράσης διοργανώνει το Σωματείο Συνταξιούχων Νάουσας, την Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Η σύσκεψη θα γίνει με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας της υγείας και με υποχρεωτική χρήση μάσκας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ