Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ
Τα νησιά δεν θα γίνουν φυλακές της ΕΕ

Συγκέντρωση για να κλείσει τώρα το νέο κολαστήριο στην περιοχή Ζερβού και να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στις 10 π.μ. έξω από το λεγόμενο νέο ΚΥΤ, την ώρα που η κυβέρνηση θέλει να κάνει τα εγκαίνια της φυλακής της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:

«Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, σταθερό στη θέση του για κανένα κέντρο - φυλακή στο νησί και στα νησιά του Αιγαίου, καλεί όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, το λαό του νησιού μας να διατρανώσουν την αντίθεσή τους και να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία ενάντια στο νέο κολαστήριο, του οποίου τα εγκαίνια με προκλητικό τρόπο θα κάνουν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πρόθυμοι τοπικοί άρχοντες στου Ζερβού. Ετσι υπολογίζουν τη διακηρυγμένη αντίθεση του σαμιώτικου λαού στα κέντρα - φυλακές, που εκφράστηκε μέσα από μεγάλες και δυναμικές κινητοποιήσεις! Τη γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια!

Ούτε στη Σάμο ούτε πουθενά, δεν θα γίνουν φυλακές της ΕΕ τα νησιά!

Οι δημοτικοί, περιφερειακοί και τοπικοί, έμμεσοι ή άμεσοι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής, άξιοι συνεχιστές της πολιτικής που χάραξε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξαν εύσχημα το παιχνίδι "δεν θέλουμε ΚΥΤ στο κέντρο της πόλης αλλά οπουδήποτε αλλού". Εχουν ευθύνη για τον εγκλεισμό χιλιάδων ξεριζωμένων και κατατρεγμένων ψυχών. Η πολιτική τους, απόλυτα ευθυγραμμισμένη με αυτή των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά μας και στη χώρα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και οξύνει τα προβλήματα ειδικά των νησιωτών.

Το νέο έγκλημα στο Αφγανιστάν και οι ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας, Τουρκίας, ΕΕ για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς, φέρνουν νέο αιματοκύλισμα λαών. Διογκώνουν τις προσφυγικές ροές, κάνοντας απολύτως φανερό πλέον πώς σχεδιάζουν το μέλλον των λαών. Ο ρόλος που θα παίξουν τα κέντρα - φυλακές ανά τον κόσμο, άρα και το μεγαθήριο που έχτισαν στου Ζερβού, είναι αφενός για να ανοιγοκλείνουν την κάνουλα για φτηνό εργατικό δυναμικό, αφετέρου για να εργαλειοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες στο γεωπολιτικό τους παζάρι.

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που θα αποφασιστούν και στη συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στην Αθήνα στις 17-19/9, είναι επικίνδυνη τόσο για τον λαό μας όσο και για τους λαούς της περιοχής. Θα φέρει νέους νεκρούς και χιλιάδες νέους ξεριζωμένους!

Να μην επιτρέψουμε να γίνει το νησί μας το νέο Γκουαντάναμο της Ευρώπης. Κανείς να μην αποδεχτεί η περιοχή Ζερβού και η Σάμος να αποτελέσει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης ανθρώπων. Κανείς να μην κλείσει τα μάτια στο έγκλημα που εγκαινιάζουν το Σάββατο 18/9. Στη συνείδηση του σαμιακού λαού, της νεολαίας, των εργαζομένων η πολιτική και οι πρακτικές τους είναι καταδικασμένες!

Διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ

Απαιτούμε: Κανένα ΚΥΤ στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης στου Ζερβού. Να κλείσει η αθλιότητα του Βαθιού. Να μη μετατραπεί το νησί μας σε μια τεράστια φυλακή ανθρώπων.

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες για τις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέτουν εκεί αίτημα ασύλου, κόντρα στον Κανονισμό του Δουβλίνου και τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που τους εγκλωβίζουν. Να καταργηθούν ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας. Να οργανωθούν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου από τον ΟΗΕ και την ΕΕ στην Τουρκία και απευθείας μετακίνησή τους στις χώρες προορισμού τους».

Η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί επίσης στη συγκέντρωση του Σαββάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η συγκέντρωση ενάντια στη φυλακή της ΕΕ στου Ζερβού(2021-09-17 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στις φυλακές της ΕΕ(2021-03-17 00:00:00.0)
Ούτε κλειστές ούτε ανοιχτές φυλακές ψυχών(2021-03-06 00:00:00.0)
Να συνεχιστούν και να ενταθούν οι κινητοποιήσεις(2020-02-18 00:00:00.0)
Κατέθεσε τις θέσεις της για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό(2019-09-04 00:00:00.0)
Στάχτη στα μάτια του λαού οι υποσχέσεις της κυβέρνησης(2019-04-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ