Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός η κινητοποίηση στη Χαλκίδα

Την Παρασκευή στις 6 μ.μ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Με συνεδριάσεις Επιτροπών Αγώνα στα πυρόπληκτα χωριά συνεχίζεται η οργάνωση του αγώνα από αγρότες, εργαζόμενους, επαγγελματίες της Βόρειας Εύβοιας, διατρανώνοντας ότι θα παλέψουν με όλα τα μέσα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών - αντιδιαβρωτικών έργων για να αποφευχθεί νέα καταστροφή τον χειμώνα που έρχεται.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη με την κινητοποίηση στις 6 μ.μ., στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Χαλκίδα. Για τις 2 Οκτώβρη προγραμματίζεται η συναυλία διεκδίκησης και αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς.

Συνεδριάσεις των Επιτροπών Αγώνα και των κατοίκων γίνονται από χτες στις Ροβιές, στο Μετόχι και το Σπαθάρι και ακολουθούν και άλλα πυρόπληκτα χωριά.

Στην κινητοποίηση της Παρασκευής προετοιμάζουν τη συμμετοχή τους, εκτός από τις Επιτροπές της Βόρειας Εύβοιας, το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας, ο Αγροτικός Σύλλογος Διρφύων - Μεσσαπίων καθώς και η Επιτροπή Κατοίκων του Ληλάντιου Πεδίου, που ακριβώς πριν από 13 μήνες είχε βιώσει μια μεγάλη καταστροφή και σήμερα τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων που δεν κάνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Οπως διαπιστώνεται παντού, σε όλες τις συλλογικές διαδικασίες των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής, από λόγια και «σχέδια ανασυγκρότησης» έχουν χορτάσει και απαιτούν μέτρα. Ταυτόχρονα, κρίσιμο ζήτημα είναι να επιβάλουν με την πάλη τους να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του μεγάλου συλλαλητηρίου της Στροφυλιάς, τα μόνα που εξασφαλίζουν ότι θα μπορέσουν να μείνουν στον τόπο τους και να ορθοποδήσουν. Και βέβαια πρέπει να αντιπαλέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της επιτροπής Μπένου, που έχουν άλλη στόχευση, προς όφελος επιχειρηματικών ομίλων.

Την ίδια ώρα, βασικό στήριγμα στον αγώνα των πυρόπληκτων είναι η πλατιά λαϊκή αλληλεγγύη που συνεχίζεται. Στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης της Στροφυλιάς φτάνει από διάφορες περιοχές της Ελλάδας βοήθεια σε τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ζωοτροφές.

Κάλεσμα για αλληλεγγύη από τους αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας

Στη συλλογή ζωοτροφών για τους πυρόπληκτους κτηνοτρόφους της Εύβοιας και της Ηλείας αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης για όλους όσοι έχουν ανάγκη προχωρά η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Η αλληλεγγύη οργανώνεται κατά τόπους, σε κάθε Αγροτικό Σύλλογο. Για όσους θέλουν να συμβάλουν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6978.778.641.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ