Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΤΩΣΗ ΜΙΚΡΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ
Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Νετανιάχου ο Ισραηλινός πιλότος

Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ήταν ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή του Ποτοκακίου στη Σάμο, ανέφεραν χτες ΜΜΕ του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους «Τimes of Israel» πρόκειται για τον Χαΐμ Γκερόν, πρώην αναπληρωτή διευθυντή στο υπουργείο Επικοινωνιών του Ισραήλ, και την σύζυγό του, Εστή. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Israel National News», οι δυο τους ήταν ηλικίας περίπου 70 ετών και έμεναν μόνιμα στο Τελ Αβίβ.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Γκερόν αναμενόταν να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Νετανιάχου για θέματα διαφθοράς και ειδικά όσον αφορά την υπόθεση ανάπτυξης της υποδομής οπτικών ινών της χώρας, τον κλάδο των επικοινωνιών και τις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», δεν ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας και ο θάνατός του δεν θα εμποδίσει την εξέλιξή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νετανιάχου κατηγορείται για δωροδοκία, απάτη και παραβίαση εμπιστοσύνης σε σχέση με τρεις ξεχωριστές υποθέσεις, με τη δίκη του να έχει καθυστερήσει αρκετές φορές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ