Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο για ασφαλή σχολεία και ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους

Σχολεία ανοιχτά, ασφαλή, κάλυψη των μορφωτικών αναγκών και να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικοί και αντεργατικοί νόμοι διεκδικούν Σωματεία - Ομοσπονδίες εκπαιδευτικών και γονείς, που καλούν σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια αύριο Τετάρτη στις 6.30 το απόγευμα.

ΕΛΜΕ και Σύλλογοι τονίζουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αντί να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και την κάλυψη όλων των κενών, ψήφισε μέσα στο κατακαλόκαιρο το νομοσχέδιο για την «αυτονομία» των σχολείων, που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση, και την προώθηση της «αξιολόγησης», βάζει νέα εμπόδια στο απεργιακό δικαίωμα και στη λειτουργία των σωματείων. Κλιμακώνοντας τις πολύμορφες παρεμβάσεις του προηγούμενου διαστήματος μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, δίνουν ραντεβού στο αυριανό συλλαλητήριο στο οποίο καλούν οι Εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ.

Την ίδια στιγμή, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καλούν σωματεία πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών σε πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, στο θεατράκι της Γκράβας. Απευθύνονται στα Διοικητικά Συμβούλια και τα καλούν να συμμετάσχουν με το πλαίσιο δράσης και αποφάσεις τους, με στόχο την οργάνωση του αγώνα για όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει στις Ομοσπονδίες, στις Ενώσεις και στους Συλλόγους Γονέων η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

«Δεν ανεχόμαστε άλλο την κοροϊδία. Κουραστήκαμε να ακούμε πως δεν υπάρχουν χρήματα για την κάλυψη δικών μας αναγκών, ενώ αυτά υπάρχουν για στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών. Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας να γίνουν κέντρα υπερμετάδοσης του ιού, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για την υγεία των παιδιών μας», τονίζει η ΑΣΓΜΕ και απαιτεί μέτρα στα σχολεία, όπως και να μην εφαρμοστεί, αντίθετα να καταργηθεί ο ν. 4823/21. Ζητάει επίσης να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η Τράπεζα Θεμάτων και όλο το νομοθετικό πλαίσιο για την «αξιολόγηση», που στην ουσία πρόκειται για ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στη σχολική κοινότητα.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει τέλος ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ν. Αττικής «Ο Βύρων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ