Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Διεκδίκησαν σύγχρονα ασφαλή νηπιαγωγεία

Σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία για όλα τα παιδιά απαίτησαν ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης, γονείς και κάτοικοι της Ν. Σμύρνης με δυναμική κινητοποίηση το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Οπως αναδεικνύουν γονείς και φορείς, παραρτήματα τεσσάρων νηπιαγωγείων τοποθετούνται σε προκατασκευασμένες αίθουσες δίπλα σε χώρους ανακύκλωσης στη Δέγλερη. Αλλα τρία παραρτήματα πρόκειται να στεγαστούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ, που χωρίστηκε με ξύλινα πάνελ σε τέσσερα ισομερή τμήματα που βαφτίζονται αίθουσες νηπιαγωγείου και θα στοιβαχτούν εκεί πάνω από 80 παιδιά, μια «λύση» που θα εφαρμοστεί μέχρι τις 25 Σεπτέμβρη. Μετά, θα «σκορπιστούν» σε προκατασκευασμένες αίθουσες σε άλλα σημεία. Σημειώνεται πως στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το ΕΠΑΛ στεγάζεται ήδη το παράρτημα του 7ου Νηπιαγωγείου. Αυτό σημαίνει πως πάνω από 140 παιδάκια θα προαυλίζονται - προσωρινά όπως διατείνεται η δημοτική αρχή - σε έναν ακατάλληλο εξωτερικό χώρο, με μόλις μία τουαλέτα με τέσσερις λεκάνες και δύο νιπτήρες.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών και της Ενωσης Γονέων ανέδειξαν την τραγική κατάσταση των αιθουσών των νηπιαγωγείων και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, καθώς δεν αξιοποιήθηκαν οι αναβολές στην εφαρμογή του μέτρου για να δρομολογηθεί ένα σχέδιο για σύγχρονα και ασφαλή νηπιαγωγεία, ώστε να μπορέσει η δίχρονη Προσχολική Αγωγή να επιτελέσει τον παιδαγωγικό της ρόλο. Ο Σύλλογος Γυναικών κάλεσε τους γονείς να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής τώρα με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, σε κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των νηπίων.

Στη κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Γιάννης Κιουλάνης, επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Σμύρνης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ