Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τραυματισμός εκπαιδευτικού από πτώση καγκελόπορτας!

Τον τραυματισμό εκπαιδευτικού από καγκελόπορτα που έπεσε και την καταπλάκωσε την ώρα που προσπαθούσε να την ανοίξει, την Πέμπτη 9/9, στο 31ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης, καταγγέλλει η Α' ΕΛΜΕ. Η εκπαιδευτικός νοσηλεύεται με διάσειση και κακώσεις στα πλευρά.

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι «οι υποδομές στις σχολικές μονάδες έχουν να ελεγχθούν χρόνια ουσιαστικά, η αντιπυρική και αντισεισμική προστασία υπάρχει σε σχολεία μετρημένα στα δάχτυλα. Ούτε να σκεφτούμε δεν θέλουμε τι θα γινόταν αν το σχολείο είχε αρχίσει τα μαθήματα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του δήμου είναι τεράστιες». Απαιτεί από την κυβέρνηση και τον δήμο Θεσσαλονίκης να στηρίξουν τη συγκεκριμένη εκπαιδευτικό (ηθικά και υλικά) καθ' όλη τη διάρκεια της αποκατάστασης της υγείας της. Αμεσα να καταγραφούν όλα τα προβλήματα στα κτίρια και τις υποδομές των σχολείων του δήμου Θεσσαλονίκης και να προχωρήσουν οι εργασίες συντήρησης και επισκευής. Να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση όλων των αναγκαίων νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης αναδεικνύουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι ΤΟ Εκπαιδευτικών και δήμου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Οπως αναφέρουν μεταξύ άλλων, «το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί ένα ακόμα από τα εκατοντάδες ατυχήματα που συμβαίνουν σε χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα εν ώρα εργασίας στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο. Εξάλλου νωπές είναι οι μνήμες από τον ανεμιστήρα που τραυμάτισε μαθητές πριν 3 χρόνια στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, όπως γνωστά είναι και μια σειρά ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στα σχολεία και από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Οι αιτίες όλων αυτών των ατυχημάτων βρίσκονται στη συνεχή και διαχρονική υποχρηματοδότηση της Παιδείας, στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, στο γεγονός ότι οι συντηρήσεις και οι επισκευές στα σχολεία αποτελούν για το κράτος και την Τοπική Διοίκηση πολυτέλεια και κόστος. Κανείς τους δεν μπορεί να πει ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα των σχολείων, μιας και είναι δεκάδες - αν όχι εκατοντάδες - τα αιτήματα προς τους αρμόδιους φορείς από διευθυντές σχολείων, συλλόγους γονέων, μαθητικά συμβούλια για τα προβλήματα αυτά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ