Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ
Ανοδος και ρεκόρ για Σάκκαρη

Associated Press

Χάρη στη σπουδαία πορεία της στο αμερικανικό ΟΠΕΝ, όπου έφθασε μέχρι τα ημιτελικά, η Μαρία Σάκκαρη ανέβηκε στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η πορεία της στους αγώνες της Ν. Υόρκης χάρισε στην Ελληνίδα τενίστρια την άνοδο 5 θέσεων, από το Νο 18 που βρισκόταν. Αυτή είναι η υψηλότερη θέση που έχει βρεθεί Ελληνίδα τενίστρια, με την Μαρία Σάκκαρη να ξεπερνάει την Ελενα Δανιηλίδου, η οποία είχε φτάσει μέχρι το Νο 14 (Μάης 2003).

Σημαντική άνοδο στη γενική κατάταξη κατάφερε και η νεαρή Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αφού η παρουσία της στον 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού ΟΠΕΝ της χάρισε άνοδο 48 θέσεων φθάνοντας στο Νο 187 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο ATP Finals ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρεθεί για 3η σερί χρονιά στους τελικούς του ATP που φέτος θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στο Τορίνο. Ο Νο 3 του κόσμου και κάτοχος του τίτλου το 2019 κατάφερε να συγκεντρώσει τους απαραίτητους βαθμούς και να κλείσει από τώρα θέση για τους τελικούς του παγκόσμιου τένις. Σε αυτούς θα δώσει το «παρών» ως τρίτος της ειδικής βαθμολογίας με 5.470 βαθμούς, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να βρίσκεται στην κορυφή και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να είναι δεύτερος.

Αμερικανικό ΟΠΕΝ: Τους τίτλους πήραν Μεντβέντεφ και Ραντουκάνου

Ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη) ήταν ο μεγάλος νικητής του φετινού αμερικανικού ΟΠΕΝ αφού με επιβλητική εμφάνιση στον τελικό επικράτησε του σπουδαίου και Νο 1 παγκοσμίως Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ (6-4, 6-4, 6-4). Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Βρετανίδα Εμα Ραντουκάνου, που ολοκληρώνοντας μια πολύ καλή πορεία στους αγώνες, χωρίς να χάσει ούτε σετ, επικράτησε και στον τελικό της Καναδής Ανι Λέιλα Φερνάντεζ με 2-0 σετ (6-4, 6-3).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ