Κυριακή 10 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες
Περί περιτυλίγματος

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τους ενδιαφέρει το περιεχόμενο και όχι το περιτύλιγμα. Δεν είναι, όμως, πάντα έτσι. Καμιά φορά το περιεχόμενο αναδεικνύεται καλύτερα, όταν «το περιτύλιγμα» είναι όμορφο, και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το στρώσιμο του τραπεζιού, που απαιτεί καλαισθησία, σωστό χρωματικό συνδυασμό, πλούσια φαντασία, αλλά, κυρίως, απλότητα. Κατά την ταπεινή μας γνώμη, το λευκό τραπεζομάντιλο είναι ό,τι ωραιότερο υπάρχει, κρυστάλλινα ποτήρια, λίγα λευκά λουλούδια, λευκά πάτια και πολύχρωμα «σου - πλα» συνθέτουν ένα άνετο, ευχάριστο τραπέζι, που θα κάνει το φαγητό να μοιάζει νοστιμότερο. Διαφωνείτε; Και εάν ακόμη έχετε διαφορετική γνώμη, ίσως η φωτογραφία να βοηθήσει να τη διαφοροποιήσετε...

Τυρόπιτα

Ρουμελιώτικη: 1/2 του κιλού φύλλο μπακλαβά, ένα κιλό τυρί φέτα, δέκα αυγά και βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα.

Σε μια λεκανίτσα λιώνουμε το τυρί, έτσι ώστε να γίνει σαν χοντροκομμένος τραχανάς. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα ρίχνουμε μέσα στο τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί, το βουτυρώνουμε και στρώνουμε τρία φύλλα αλείφοντάς τα με βούτυρο. Επειτα ρίχνουμε τη γέμιση και τοποθετούμε άλλο ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε και άλλη γέμιση. Εξακολουθούμε έτσι μέχρι που να τελειώσουν τα φύλλα, τέλος βάζουμε τρία φύλλα, τα ραντίζουμε με βούτυρο, κόβουμε γύρω γύρω όσα περισσεύουν, χαράζουμε την επιφάνεια με μυτερό μαχαίρι, ελαφριά σε λωρίδες και τα ραντίζουμε με νερό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και το ψήνουμε για 45 λεπτά. Καλή όρεξη...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ