Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με μεγάλη μαζικότητα οι εκδηλώσεις στην τελική ευθεία

Κορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο σε μια σειρά από μεγάλες πόλεις

Στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο
Στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο
«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς - Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό!»

Με αυτό το σύνθημα απευθύνεται η ΚΝΕ σε κάθε νέο και νέα με τις εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που απλώνονται σε όλη τη χώρα και κορυφώνονται στην Αθήνα, στις 23, 24 και 25 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ολόκληρη η τρίτη μέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 25 Σεπτέμβρη, θα είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, τον μεγάλο δημιουργό που «έφυγε» από τη ζωή.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και τη Δευτέρα, οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» συνεχίζονται σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών, με πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει αφιερώματα και μουσικά προγράμματα στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, συζητήσεις, θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου και άλλες εκδηλώσεις καθώς και στέκια για μαθητές, μικρότερες ηλικίες της νεολαίας κ.ά.

Η μαζικότητα που σημειώνουν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις - σε πολλές περιπτώσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων πολλών χρόνων - με την τήρηση παράλληλα όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας, η ενθουσιώδης συμμετοχή της νεολαίας, επιβεβαιώνουν τους βαθείς δεσμούς που έχει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τη νέα γενιά, γίνονται μήνυμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια και την κορύφωσή του το επόμενο διάστημα, για τους αγώνες που βρίσκονται μπροστά για να ζήσει η νέα γενιά όπως της αξίζει.

Αρτα
Αρτα
Αναλυτικά, φεστιβαλικές εκδηλώσεις αυτές τις μέρες προγραμματίζονται:

Tο Σάββατο 11 Σεπτέμβρη:

-- Στο Αγρίνιο, στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν ακόμα η συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και το λαϊκό γλέντι με τον Βαγγέλη Κορακάκη.

-- Στην Κοζάνη, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο πάρκινγκ ΟΣΕ. Θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

-- Στην Κέρκυρα, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στην Πάνω Πλατεία. Θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

-- Στη Ρόδο, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο Πάρκο Θέρμαι. Θα μιλήσει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει και η συναυλία με την Βιολέτα Ικαρη.

-- Στον Αγιο Νικόλαο, στη Λίμνη. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλύβας, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η παράσταση stand up comedy με τους Αλέξανδρο Μαλιάτση και Σπήλιο Φλώρο.

-- Στη Σάμο, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο στο Βαθύ. Θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τα «Κίτρινα Ποδήλατα».

-- Στη Λαμία, στο Πάρκο Τσαλτάκη. Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ, και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Στάθη Δρογώση και την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

-- Στο Αίγιο, στην πλατεία Ποσειδώνος. Θα μιλήσει ο Θάνος Μπίμπας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Αχαΐας.

-- Στην Καβάλα, δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο Πάρκο Φαλήρου, με συζητήσεις, αφιερώματα, ομιλίες και στο πρόγραμμα ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η συναυλία με τον Χρήστο Θηβαίο.

Κυριακή 12 Σεπτέμβρη:

Στην Καστοριά, στην πλατεία Απόζαρι. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ, ενώ στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμα η συναυλία με τον Σπύρο Γραμμένο.

Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη:

Στο Κιλκίς, στο πάρκο Κήπου. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ.

Κορύφωση σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες

Παράλληλα, τις επόμενες μέρες το Φεστιβάλ κορυφώνεται σε όλη τη χώρα, με τις εκδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Αναλυτικά:

Πάτρα, στις 17 - 18/9, στο Νότιο Πάρκο. Στις 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Γιάννενα, στις 17 - 18/9, στο Πάρκο Λιθαρίτσια. Στις 17 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Βόλος, στις 17 - 18/9. Στις 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ηράκλειο, στις 17 - 18/9, στο Παγκρήτιο Στάδιο (parking). Στις 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Χανιά, στις 17 - 18/9, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου. Στις 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Μυτιλήνη, στις 17 - 18/9. Στις 18 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

Ρέθυμνο, στις 19/9, θα μιλήσει η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ.

Κομοτηνή, στις 18/9, θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ.

Χαλκίδα, στις 17/9, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της ΚΕ.

Λιβαδειά, στις 18/9, θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ.

Ξάνθη, στις 24/9, θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, μέλος της ΚΕ.

Αλεξανδρούπολη, στις 25/9, θα μιλήσει ο Θανάσης Σγούρος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις σε μεγάλες πόλεις(10/9/2021)
Οι εκδηλώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου(7/9/2019)
Φεστιβαλικά ραντεβού σε μεγάλες πόλεις(15/9/2018)
Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση(14/9/2018)
Μεγάλα Φεστιβάλ σε πολλές πόλεις(12/9/2018)
Δυο αξιόλογα Φεστιβάλ(11/9/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org