Σάββατο 11 Σεπτέμβρη 2021 - Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΓΥΝΑΙΚΑ
Λαχειοφόρος με έργα σπουδαίων εικαστικών

Λαχειοφόρο με καλλιτεχνικά έργα σύγχρονων εικαστικών οργανώνει η ΟΓΕ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Συνεδρίου της. Τα έργα που έχουν συγκεντρωθεί έχουν δημιουργήσει οι: Φανή Αχειμάστου, Ουρανία Βολονάκη, Αργυρώ Διαμαντάκη, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Βάσω Κατράκη, Μάρθα Κορίτσογλου, Σπύρος Κουρσάρης, Κλέβες Κρίσικο, Εφη Μάνου, Εύα Μελά, Φανή Μιχαηλίδου, Κάλλια Παπαθεοδώρου, Πάρης Πρέκας, Μερόπη Πρέκα και Στέλιος Σταφέτος.

Στο σύνολό τους τα έργα που έχουν διατεθεί θα εκτεθούν στον χώρο του Συνεδρίου, ενώ η κλήρωση θα γίνει την Κυριακή 24 Οκτώβρη, τελευταία μέρα των εργασιών του. Οι λαχνοί κυκλοφορούν από τους Συλλόγους και τις Ομάδες Γυναικών.

«Η ανταπόκριση και η προσφορά των εικαστικών καλλιτεχνών στο κάλεσμα ήταν πραγματικά συγκινητική. Η Ομοσπονδία μας τους ευχαριστεί θερμά έναν προς μία», σημειώνει η Χριστίνα Σκαλούμπακα. «Η πανδημία και τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού δεν έβαλαν ούτε θα βάλουν στον "πάγο" τη δράση του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος. Διαμορφώνουν, ωστόσο, πρόσθετες δυσκολίες στην οργάνωση του Συνεδρίου, καθώς είναι απαραίτητη η εξασφάλιση ενός χώρου κατάλληλου να φιλοξενήσει τις αντιπροσώπους που θα εκλεγούν από τους Συλλόγους και τις Ομάδες σε όλη τη χώρα. Το καθεστώς της εμπορευματοποίησης των σχετικών εγκαταστάσεων, το υπέρογκο κόστος που συνεπάγεται η μίσθωσή τους, ήταν το πιο σοβαρό από τα εμπόδια με τα οποία κληθήκαμε να αναμετρηθούμε. Την ίδια στιγμή, σπουδαίοι καλλιτέχνες μάς έτειναν χέρι βοήθειας, συμβάλλοντας με την προσφορά τους καθοριστικά στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας», αναφέρει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ