Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ 1925 - 2021
Ζεις και θα ζεις στις καρδιές, στα τραγούδια μας, στους αγώνες για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση

«Πνιγμένο» στα λουλούδια το σπίτι του Μίκη στο Γαλατά
«Πνιγμένο» στα λουλούδια το σπίτι του Μίκη στο Γαλατά
Στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων βρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, λίγο πριν την έναρξη της εξόδιου ακολουθίας στην εκκλησία του χωριού.

Την αντιπροσωπεία του Κόμματος υποδέχτηκε ο Σύλλογος Φίλων Μ. Θεοδωράκη και δώρισε μια έκδοση του δήμου Χανίων με τίτλο «Ο Μίκης Θεοδωράκης στην Κρήτη», όπου γράφουν η μουσικολόγος Τατιάνα Παπαγεωργίου, ο καθηγητής πανεπιστημίου Ερατοσθένης Καψωμένος και ο Γιώργος Αγοραστάκης, πρόεδρος του Συλλόγου.

Στο βιβλίο των συλλυπητηρίων έγραψε ο Δ. Κουτσούμπας το εξής μήνυμα: «Σύντροφε Μίκη, δεν σε αποχαιρετούμε γιατί ζεις και θα ζεις στις καρδιές μας, στα τραγούδια μας, στους καθημερινούς αγώνες μας, για να πάρουν "τα όνειρα εκδίκηση". Η πολιτική διαθήκη σου θα συντροφεύει τη νέα γενιά, τον λαό μας στον αιώνα τον άπαντα».

Η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έγραψε: «Μίκη, αν και δεν μπορείς να με δεις και να με ακούσεις, εγώ σου λέω γεια, σαν να σε βλέπω από κοντά, πολύ κοντά όταν ήμουν νεολαίισσα στην ΕΔΑ και τους Λαμπράκηδες. Οταν μου ανατέθηκε να συγκεντρωθούν μέλη της Σπουδάζουσας για να μας παρουσιάσεις τη "Ρωμιοσύνη" και να μετρήσεις πόσο μας άγγιζες. Μας συγκλόνισες, αλλά με την όμορφη νεανική μας ημιμάθεια τολμήσαμε να σου κάνουμε υποδείξεις κι εσύ χαιρόσουν... μας χειροκρότησες.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος με τον Σύλλογο Φίλων Μ. Θεοδωράκη
Η αντιπροσωπεία του Κόμματος με τον Σύλλογο Φίλων Μ. Θεοδωράκη
Σε αγάπησα και σ' αγαπώ γιατί ξέρω ότι ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά».

Από το Γαλατά Χανίων, ο Δ. Κουτσούμπας, έκανε και την ακόλουθη δήλωση: «Αποχαιρετάμε τον Μίκη. Βρισκόμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε την τελευταία του επιθυμία. Ηδη η σορός του βρίσκεται στην αγαπημένη του Κρήτη, στη Μητρόπολη. Θα έρθει εδώ σε λίγο, θα ταφεί στα προγονικά του χώματα. Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία. Κι εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, το τραγούδι. Με τα τραγούδια αυτά που μας έμαθε από μικρά παιδιά και που θα τα συνεχίζουν τα παιδιά μας, θα τα συνεχίσουν τα εγγόνια μας. Θα τα τραγουδάει όλη η Ελλάδα κι όλος ο κόσμος».


Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράφει το βιβλίο των συλλυπητηρίων
Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράφει το βιβλίο των συλλυπητηρίων
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αυτό δεν ήταν το τελευταίο χειροκρότημα...(9/9/2021)
«Αντίο» Μίκη(8/9/2021)
Το τελευταίο «αντίο»(4/9/2021)
Η «Ομορφη Πόλη» του Μίκη(21/1/2020)
Μίκης Θεοδωράκης(6/11/2005)
Ο μαχόμενος δημοσιογράφος(10/12/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org