Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Σε νοσοκομείο Covid μετατρέπεται και πάλι το «Σισμανόγλειο»

Την πλήρη αντίθεση στη μετατροπή του «Σισμανόγλειου», του μοναδικού νοσοκομείου στον βόρειο τομέα και μέρος της Ανατολικής Αττικής, με εξειδικευμένα τμήματα για μια σειρά χρόνια νοσήματα, σε νοσοκομείο αναφοράς Covid, διατύπωσαν ομόφωνα οι γιατροί του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε ενόψει της ανακοίνωσης από την διοίκηση προς τους διευθυντές των Τμημάτων σχεδίου σχεδόν πλήρους μετατροπής του νοσοκομείου ξανά σε νοσοκομείο αναφοράς Covid και την απόσυρσή του από τη γενική εφημερία του Λεκανοπεδίου. Υπενθυμίζουμε ότι το νοσοκομείο είχε ξαναγίνει νοσοκομείο αναφοράς για Covid από 10/3/21 έως 23/5/21, με αναστολή όλων των υπόλοιπων λειτουργιών του.

Το νοσοκομείο επανήλθε σε κανονική λειτουργία με σημαντικές απώλειες σε ιατρικό δυναμικό, καθώς παραιτήθηκαν 3 ειδικευμένοι πνευμονολόγοι, αρκετοί ειδικευόμενοι από τον χειρουργικό τομέα, 5 επικουρικοί γιατροί (2 παθολόγοι, 2 πνευμονολόγοι, ένας καρδιολόγος) που έφυγαν και 2 παρατασιακοί ειδικευμένοι (ένας παθολόγος και ένας ακτινολόγος).

Στις σημερινές συνθήκες τα Πνευμονολογικά Τμήματα λειτουργούν σε συνθήκες υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης με μεγάλη υποστελέχωση, χωρίς ειδικευόμενους, αναγκαζόμενα να εφημερεύουν σε 24ωρη βάση στη γενική εφημερία σε σχέση με το υπόλοιπο νοσοκομείο και με διασπορές περιστατικών. Τα παθολογικά τμήματα είναι και αυτά υποστελεχωμένα σε ειδικευμένους γιατρούς και λειτουργούν με συνθήκες υπερεργασίας και υπερεφημέρευσης και με μεγάλο αριθμό διασπορών, πέρα από τα όρια των δυνατοτήτων τους λόγω και της αύξησης της μη Covid νοσηρότητας. Τα δύο χειρουργικά τμήματα λειτουργούν με ελάχιστους ειδικευόμενους, με αποτέλεσμα την υπερεφημέρευση και στο τέλος του χρόνου συνταξιοδοτούνται 3 ειδικευμένοι χειρουργοί. Το Θωρακοχειρουργικό Τμήμα λειτουργεί με έναν ειδικευμένο και έναν επικουρικό καλύπτοντας γενική εφημερία και εσωτερικά περιστατικά.

Στο παραπάνω φόντο, οι γιατροί του νοσοκομείου απαιτούν την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου με προσωπικό, να γίνουν άμεσα οι εκκρεμούσες κρίσεις των προκηρυχθέντων μόνιμων θέσεων του 2020 και του 2021. Σημειώνουν επίσης ότι «η εκ νέου μετατροπή του νοσοκομείου σε Covid, σε συνθήκες υποστελέχωσης και εξάντλησης του ιατρικού προσωπικού, θα εξωθήσει σε παραίτηση πολλούς ειδικευόμενους αλλά και ειδικευμένους γιατρούς, οι οποίοι έχουν ήδη εκφράσει την πρόθεσή τους αυτή, έχοντας ξεπεράσει τα όρια της αντοχής τους, με αποτέλεσμα τη λειτουργική κατάρρευσή του».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ