Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Επιμένει στον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων

Απέρριψε το δικαστήριο το αίτημα της δημοτικής αρχής Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, που είχε ζητήσει να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία - αποχή που είχε προκηρύξει το Σωματείο στον δήμο.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή Βούρου έσυρε στα δικαστήρια τους εργαζόμενους επειδή αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού του δήμου. Το Σωματείο έχει προκηρύξει απεργία - αποχή των εργαζομένων που αποτελούν τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής Παραλαβής, από κάθε διαδικασία που αφορά σε διαγωνισμό εκχώρησης σε ιδιώτες της αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων στην πόλη. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το Σωματείο κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής έχει ταχθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, η δημοτική αρχή εμμένει στην απόφασή της να προχωρήσει τον διαγωνισμό, ενώ στην εκδίκαση της υπόθεσης την περασμένη Παρασκευή συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώθηκε από το Συνδικάτο ΟΤΑ και το Σωματείο του δήμου.

Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο, καταδικάζει τον «αυταρχικό, αντεργατικό κατήφορο» της δημοτικής αρχής και σημειώνει: «Ούτε οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δήμου και των μαζικών φορέων, ούτε η γενική κατακραυγή απέναντι στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία της διοίκησης Βούρου, αλλά ούτε ακόμα και η απόφαση του δικαστηρίου που απέρριψε την αγωγή της ενάντια στην κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων δεν φαίνεται να την ξεστρατίζουν από το όργιο εκβιασμών και τρομοκρατίας στο οποίο έχει επιδοθεί για να περάσει την αντιλαϊκή της επιλογή». Σημειώνει μάλιστα ότι από τη δημοτική αρχή «πίεζαν μέλη της επιτροπής διαγωνισμού να υπογράψουν αναληθές πρακτικό ότι δήθεν συνεδρίασαν στις 20 Αυγούστου...

Η ευθύνη για την κατρακύλα πλέον δεν βαραίνει μόνο τον κ. Βούρο και τα γνωστά στελέχη της διοίκησης, αλλά και όλους όσοι κατά καιρούς εμφανίζονται ως "δημοκράτες" και "κοινωνικά ευαίσθητοι", ενώ στηρίζουν την πολιτική της και καταπίνουν τη γλώσσα τους για τον ορυμαγδό της εργοδοτικής τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους του δήμου και το Σωματείο τους.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα λαϊκά στρώματα του δήμου να εκφράσουν μαζικά τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του δήμου και τον αγώνα τους! Να σταθούν πλάι τους για να σπάσει η τρομοκρατία και να μην περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης!».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org