Τετάρτη 8 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Καμία σκέψη για εισιτήριο εισόδου στον Ολυμπο

Επίσκεψη στην Καρυά Ελασσόνας

Την αντίθεσή της στην επιβολή εισιτηρίου για επίσκεψη στον Ολυμπο και στην παράδοση αρμοδιοτήτων ελέγχου σε ιδιωτικές εταιρείες, με την οποία προωθείται στην πράξη η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ορεινών όγκων, ανέδειξε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θεσσαλίας που επισκέφτηκε την Κυριακή την Καρυά Ελασσόνας και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Νίκο Κατσίβελο, και τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας Γιώργο Κατσιούρα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Συκαμνιωτών, Τούλα Μουγδή.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε ότι «ο Ολυμπος, γενικότερα οι ορεινοί όγκοι, τα δασικά οικοσυστήματα, είναι λαϊκή περιουσία, γι' αυτό πρέπει να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που προωθεί την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση των ορεινών όγκων και δασών. Να μην αναπτυχθεί καμία επιχειρηματική δράση στον Ολυμπο και στους άλλους ορεινούς όγκους. Να ακυρωθούν οι δασοκτόνοι νόμοι όλων των κυβερνήσεων, που αποχαρακτηρίζουν δασικές εκτάσεις και νομιμοποιούν καταπατητές. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από καταπατητές και να αναδασωθούν με ευθύνη της κυβέρνησης και όχι ιδιωτικών εταιρειών, ΜΚΟ και διαφόρων ιδρυμάτων».

Κάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καρυάς και τους κατοίκους της να αντιδράσουν αποφασιστικά σ' αυτήν την κυβερνητική πρόθεση και να μην ξεγελαστούν από ελιγμούς όπως π.χ. το χαράτσι να μην αφορά τους μόνιμους κατοίκους αλλά τους επισκέπτες. Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Καρυάς υπογράμμισε ότι τόσο το Τοπικό Συμβούλιο όσο και οι κάτοικοι είναι αντίθετοι με την επιβολή εισιτηρίου στον Ολυμπο.

Ταυτόχρονα το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρθηκε στα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών κοντά στα χωριά Καρυά και Καλλιπεύκη, νότια του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, στους βόρειους πρόποδες του Κάτω Ολύμπου, στη θέση Τούμπα Ελασσόνας, ενάμισι τετραγωνικό χιλιόμετρο από περιοχή NATURA, στο όρος Γκονταμάνι και στην κοιλάδα Ροδιάς, τονίζοντας: «Η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, που προωθείται στον Ολυμπο και στα άλλα βουνά της Θεσσαλίας, δεν γίνεται στο πλαίσιο μιας ισόρροπης ανάπτυξης για την ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών του λαού, αλλά του κεφαλαίου, που σκοπό έχουν αποκλειστικά το κέρδος, θυσιάζοντας γι' αυτό και το φυσικό περιβάλλον».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τον ΕΛΑΣ στον Ξερόλακκα(2022-09-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση αντιστασιακών στο Μπεχτέσι(2016-09-02 00:00:00.0)
Εκδήλωση στον «Ξερόλακα»(2011-08-25 00:00:00.0)
Εκδήλωση αντιστασιακών(2011-08-17 00:00:00.0)
Επιχειρηματική επέλαση με ευθύνη κυβέρνησης - τοπικής διοίκησης(2010-08-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ