Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΚΝΕ ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Αμεση απάντηση στη βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου

Τη βεβήλωση του μνημείου της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου από φασιστοειδή, καθώς και τον βανδαλισμό και άλλων χώρων του Πανεπιστημίου το βράδυ της Κυριακής 5 Σεπτέμβρη, καταγγέλλουν η ΚΟΒ Παντείου του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση Παντείου της ΚΝΕ.

Μάλιστα, κατά τη συνήθη τακτική τους έδρασαν πάλι μέσα στο σκοτάδι, φοβούμενοι την αντίδραση των φοιτητών και των εργαζομένων του Πανεπιστημίου, ωστόσο πήραν άμεση απάντηση από μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έσβησαν τα φασιστικά - ναζιστικά σύμβολα.

Οπως σημειώνουν στην καταγγελία τους, «η Σ. Βασιλακοπούλου, δολοφονημένο μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έχει τη δική της ξεχωριστή θέση στη σχολή μας και στην καρδιά των φοιτητών της σχολής! Δεν μπορούν να την λερώσουν τα φασιστοειδή!»

Προσθέτουν πως «τους "πονάει" η πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ, τους ενοχλεί ότι η συντρόφισσα Σωτηρία δολοφονήθηκε σε εξόρμηση έξω από το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ. Τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι μπορούμε να διδαχθούμε από την πλούσια ιστορία της ταξικής πάλης στη χώρα μας, από τους αγώνες και τις θυσίες χιλιάδων μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τρέμουν στην ιδέα οι φοιτητές να παλέψουν στο πλευρό της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Λίγες μέρες μετά την απάντηση που πήραν στις γειτονιές του Πειραιά και της Αθήνας από τα εργατικά σωματεία, που δεν τους επέτρεψαν να χύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο με αφορμή το δρώμενο για την κούκλα Αμάλ, την ίδια απάντηση θα πάρουν και από φοιτητές και τους εργαζομένους στο Πάντειο Πανεπιστήμιο!

Τους το κάνουμε ακόμα μια φορά καθαρό. Δεν μας αγγίζουν οι βρωμιές τους, γιατί ο λαός ξέρει καλά ότι οι φασίστες είναι μαντρόσκυλα του κεφαλαίου και του συστήματος. Βγαίνουν μόνο τη νύχτα γιατί στο φως της μέρας ξέρουν ότι θα πάρουν αγωνιστική απάντηση, όχι μόνο από τους κομμουνιστές αλλά και από τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών».

Η ανακοίνωση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καταλήγει:

«Οι προσπάθειές τους να επικρατήσει κλίμα φόβου και τρομοκρατίας δεν θα περάσουν. Θα τους στείλουμε πίσω στα λαγούμια τους!

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ