Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετισμός στον σ. Γιώργο Γιαρμά

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι αποχαιρέτησαν τον σ. Γιώργο Γιαρμά, που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 63 χρόνων και κηδεύτηκε χτες με πολιτική κηδεία, στα κοιμητήρια της Καλαμαριάς.

Ο σ. Γιώργος γεννήθηκε το 1958 στον Προφήτη Λαγκαδά και το 1980 ολοκληρώνοντας τη στρατιωτική του θητεία εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ. Μέχρι και τη συνταξιοδότησή του εργαζόταν ως τυπογράφος. Διετέλεσε πρόεδρος στην ΑΣΕ (Αγροτικές Συνεταιριστικές Εκδόσεις). Επειτα από το κλείσιμο της επιχείρησης εργάστηκε στο «Σχήμα Χρώμα» του ΚΕΘΕΑ «Ιθάκη», όπου δραστηριοποιήθηκε στο Σωματείο Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, του οποίου διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τύπου - Χάρτου, μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Την περίοδο μετά τη συνταξιοδότησή του βρέθηκε στην Κομματική Οργάνωση Βάσης Ν. Κρήνης, όπου ανέλαβε και μέλος του Γραφείου της ΚΟΒ.

Εκ μέρους της ΤΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και της ΚΟΒ Ν. Κρήνης, η Δ. Ανταβάλογλου αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του, τονίζοντας ότι «αγωνίστηκε ως ακούραστος εργάτης της τάξης του για την οργάνωση των εργαζομένων στα συνδικάτα, γιατί πίστευε ότι μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα μπορούν οι εργαζόμενοι πραγματικά να φέρουν οι ίδιοι την αλλαγή». Και εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του, Φρύνη, στα παιδιά του Βαγγέλη και Στέλλα, για τους οποίους μιλούσε με αγάπη και περηφάνια.

Ο Γιάννης Ταμβάκης, πρόεδρος του Σωματείο Γραφικών Τεχνών Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα στη συμβολή του στη δύσκολη δεκαετία του '90, στην ανασυγκρότηση του Σωματείου αλλά και στη συνέπειά του, στην αγωνιστικότητα και τον χαρακτήρα του, που τον έκαναν να ξεχωρίζει και να είναι πολύ αγαπητός στον κλάδο. «Ο συναγωνιστής μας Γιώργος τίμησε την τάξη του», είπε.

Εκ μέρους της ΕΔΥΕΘ, ο Απόστολος Σκούφας αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ειρήνης ως μέλος της Γραμματείας και του Προεδρείου της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Καλαμαριάς.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Χριστάνης και Θανάσης Χριστίδης, αντιπροσωπείες της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σωματείων της Θεσσαλονίκης κ.ά. φορέων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Εφυγε» από τη ζωή ο Δημήτρης Βασιλακάκης(2022-05-31 00:00:00.0)
Να μπουν και νέες δυνάμεις στην πάλη ενάντια στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια(2021-10-26 00:00:00.0)
Στερνός αποχαιρετισμός για τον σ. Στάθη Τριανταφυλλίδη(2020-01-08 00:00:00.0)
Την Κυριακή ο 5ος Αγώνας Δρόμου Ειρήνης(2018-05-03 00:00:00.0)
Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σ. Γιώργο Τεμεκενίδη(2010-09-29 00:00:00.0)
Ψηφοδέλτιο Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης(2004-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ