Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΟΦΙΑ.-- Το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας προκήρυξε προεδρικές εκλογές για τις 14 Νοέμβρη, ενώ η χώρα ετοιμάζεται και για νέα διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ίσως και αυτές τον Νοέμβρη. Θα είναι οι τρίτες βουλευτικές εκλογές σε ένα χρόνο (μετά τις εκλογές του Απρίλη και του Ιούλη), καθώς ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ζητούμενο. Ο σημερινός Πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ θα είναι ξανά υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, με τη στήριξη των Σοσιαλιστών και του νέου κόμματος «Υπάρχει τέτοιος λαός», ενώ έχει ασκήσει έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μπορίσοφ, που είχε τα «ηνία» της εκτελεστικής εξουσίας εδώ και μια δεκαετία.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ενας μαθητής Λυκείου σκοτώθηκε προχτές βράδυ μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα μέσα στο σχολείο του στη Βόρεια Καρολίνα, στην πόλη Ουίνστον - Σάλεμ. Ενας ύποπτος, συμμαθητής του νεαρού, συνελήφθη ώρες αργότερα. Πρόκειται για το δεύτερο συμβάν οπλοχρησίας μέσα σε λύκειο στη Βόρεια Καρολίνα από την αρχή της βδομάδας.

ΣΑΝΑΑ.-- Τουλάχιστον 65 αντιμαχόμενοι σκοτώθηκαν σε εχθροπραξίες το τελευταίο διήμερο μεταξύ ενόπλων της κυβέρνησης του Υεμενίτη Προέδρου Χάντι και Σιιτών αντικαθεστωτικών Χούτι στη στρατηγική επαρχία Μαρίμπ της βόρειας Υεμένης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ