Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Τερατούργημα ενορχηστρωμένο με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ

«

Η κυβέρνηση της ΝΔ θεσμοθετεί τη ληστεία των εργαζομένων, αποσκοπώντας στην ξεκάθαρη χρηματοδότηση του κεφαλαίου», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης.

Οπως σημείωσε, «το σημερινό τερατούργημα δεν είναι γέννημα μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Εβαλαν το χεράκι τους όλες οι κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, με ενορχηστρωτή φυσικά την ελληνική αστική τάξη, το μεγάλο κεφάλαιο» και με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε, συνεχίζοντας να δείχνει ότι πρόκειται για στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρετούν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, ότι «για παράδειγμα, ο ατομικός κουμπαράς που φέρνει σήμερα η ΝΔ παραπέμπει απευθείας στη "Λευκή Βίβλο" του 2012, που έβαζε ως στόχο την κυριαρχία των ιδιωτικών ασφαλιστικών συστημάτων».

Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΕΕ, σχετικά με τη γήρανση του πληθυσμού της Γηραιάς Ηπείρου. Οπως σημείωσε, εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλη και προβλέπει την παράταση του εργάσιμου βίου, απόσυρση του κράτους από την όποια ευθύνη φροντίδας των ηλικιωμένων, ανάπτυξη κερδοφόρων δραστηριοτήτων για την πώληση αγαθών και υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι ηλικιωμένοι. Οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ φυσικά καταψήφισαν. Την υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές των ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «αναγνωρίζοντας στην έκθεση τη δική τους αντεργατική νομοθεσία σαν κυβέρνηση, τοποθετήθηκαν βολικά με το λευκό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ