Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Χρυσό μετάλλιο ο Γκαβέλας με νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Olympic Information Services/I

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο χάρισε στην ελληνική αποστολή ο εκπληκτικός Θανάσης Γκαβέλας, που μαζί με τον συνοδό Σωτήρη Γκαραγκάνη πρώτευσαν στον τελικό τον 100 μ. της κατηγορίας Τ11 και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό ήταν το 8ο μετάλλιο συνολικά για την ελληνική ομάδα και το πρώτο στο Τόκιο, με τη συγκομιδή να περιλαμβάνει ακόμη δύο ασημένια και πέντε χάλκινα. Ενώ έχει και ιστορική σημασία καθώς είναι το πρώτο για την Ελλάδα σε αγώνισμα σπριντ των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Μετά από μια σπουδαία κούρσα το ελληνικό δίδυμο τερμάτισε σε χρόνο 10.82, με τον οποίο έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ που είχαν πετύχει οι ίδιοι στα προκριματικά του αγωνίσματος με 10.88. Ενώ αυτή ήταν η 5η φορά συνολικά που οι Γκαβέλας - Γκαραγκάνης έτρεξαν μαζί την κούρσα σε χρόνο κάτω από 11 δευτερόλεπτα. Στη δεύτερη θέση του τελικού τερμάτισε το γαλλικό δίδυμο των Αντόλφι (αθλητής) - Ναπρί (συνοδός) με χρόνο 10.90 ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Κινέζοι Ντι - Λιαν με 11.03.

Στις υπόλοιπες χτεσινές ελληνικές συμμετοχές αξιόλογη πορεία είχε η Δωροθέα Ποιμενίου στην τοξοβολία που έφθασε μέχρι τον μικρό τελικό της κατηγορίας ΟΠΕΝ αγγίζοντας το χάλκινο μετάλλιο (έμεινε 4η). Η Ελληνίδα αθλήτρια ηττήθηκε από την Κινέζα Γου με 6-2, η οποία πήρε την τρίτη θέση του βάθρου. Μέχρι την παρουσία της στον μικρό τελικό η Ποιμενίδου είχε επικρατήσει στα προκριματικά της Ιταλίδας Μινιά με 6-5 ενώ στα ημιτελικά ηττήθηκε από την Ιρανή Νεμάτι με 6-2 χάνοντας την πρόκριση για τον τελικό.

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες πρόσφεραν στην ελληνική ομάδα οι Θ. Γκαβέλας - Σ. Γκαραγκάνης

Olympic Information Services/I

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες πρόσφεραν στην ελληνική ομάδα οι Θ. Γκαβέλας - Σ. Γκαραγκάνης
Στην κολύμβηση, ο Αρης Μακροδημήτρης τερμάτισε στην έβδομη θέση του τελικού των 50 μ. ύπτιο S2. Ο Ελληνας πρωταθλητής τερμάτισε σε χρόνο 1.03.28 και ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία του στη διοργάνωση.

Στο ομαδικό στο μπότσια η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη απ' τους Πολυχρονίδη, Ντεντά, Πυργιώτη, κατάφερε 2 νίκες στα 2 παιχνίδια επικρατώντας της Βρετανίας με 4-2. Πλέον στις σημερινές αναμετρήσεις κόντρα σε Ν. Κορέα και Γαλλία η ελληνική ομάδα θέλει να σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ