Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ
Ζητάει την άμεση καταβολή της επιχορήγησης

Την άμεση καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης ζητάει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στις 25/8 προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, το οποίο και δημοσιοποίησε χτες. Σε αυτό η Ομοσπονδία μιλάει για επανειλημμένες παρεμβάσεις του προσωρινού ΔΣ της ΕΟΚ προς τον υφυπουργό με σκοπό την άμεση καταβολή του ποσού των 600.000 ευρώ, ρίχνοντάς του ευθύνες για την καθυστέρηση. Οπως διευκρινίζει η Ομοσπονδία, τα συγκεκριμένα χρήματα αφορούν την πληρωμή των δαπανών των Εθνικών ομάδων, των υπαλλήλων της αλλά και των Αθλητικών Ενώσεων, μαζί με τις υποχρεώσεις προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση η Ομοσπονδία Μπάσκετ σημειώνει πως ενόψει των αρχαιρεσιών, στις 12 Σεπτέμβρη, η καταβολή του ποσού καθίσταται επιβεβλημένη καθώς μετά απ' αυτήν την ημερομηνία θα προκληθεί πρόβλημα, ειδικά στη μισθοδοσία του προσωπικού της.

Εγκρίθηκαν τα τρία ψηφοδέλτια

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ μετά από σχετική συνεδρίαση ενέκρινε τα τρία ψηφοδέλτια που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 12 Σεπτέμβρη. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος ενόψει των εκλογών της Ομοσπονδίας που θα αναδείξουν τον νέο πρόεδρο. Υπενθυμίζεται πως τον προεδρικό θώκο διεκδικούν οι Παναγιώτης Φασούλας, Βαγγέλης Λιόλιος και Αγγελος Παπανικολάου. Ας σημειωθεί πάντως πως ενόψει των εκλογών εκκρεμεί η απόφαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει 21 σωματεία προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

  • Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού με σχετική ανακοίνωση χαρακτήρισε ψευδείς τους ισχυρισμούς της ΕΟΚ υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, πως οι υποχρεώσεις της ΓΓΑ προς την Ομοσπονδία για το 2021 έχουν καλυφθεί.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ