Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Σήμερα η εκδήλωση αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων

«Οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς - οργάνωση στο σωματείο» στο επίκεντρο της συζήτησης σε χώρους δουλειάς και γειτονιές

Με κεντρικό σύνθημα «Οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς - οργάνωση στο σωματείο» πραγματοποιείται σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, για 9η συνεχόμενη χρονιά, η εκδήλωση αλληλεγγύης 10 εργατικών σωματείων του Εργατικού Κέντρου με στόχο τη στήριξη της λειτουργίας των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης, του Εργατικού Αθλητικού Συλλόγου «Ο Μαχητής» και συνολικά της δράσης των σωματείων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιείται αφιέρωμα μνήμης στον δεξιοτέχνη του κλαρίνου Σταύρο Καψάλη που με την παρουσία και τη στάση του σε προηγούμενες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στήριξε καθοριστικά τη λειτουργία τους και συνέβαλε να μετατραπούν σε έναν «θεσμό». Φέτος τη σκυτάλη του Σταύρου Καψάλη παίρνει το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων «Η Αλληλοβοήθεια», που με την οργάνωση της συμμετοχής δεκάδων μουσικών και τραγουδιστών της παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής μετατρέπουν την εκδήλωση αλληλεγγύης σε δικό τους βήμα διεκδίκησης των αιτημάτων τους από τις συνέπειες της πανδημίας. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων, «η αλληλεγγύη είναι υπόθεση όλων μας! Οργανώνουμε την πάλη με τα σωματεία μας, βάζουμε μπροστά τις πραγματικές ανάγκες μας και τις διεκδικήσεις μας για δουλειά με δικαιώματα, για Υγεία, Παιδεία, ποιοτικό ελεύθερο χρόνο και Πολιτισμό».

Η εκδήλωση αποτελεί την κορύφωση μιας πλούσιας πολιτιστικής ψυχαγωγικής δραστηριότητας (ημερήσιες εκδρομές για μπάνια, εκδήλωση με Καραγκιόζη για μικρά παιδιά, κινηματογραφική προβολή κ.τ.λ.) που ανάπτυξαν τα σωματεία στη διάρκεια του καλοκαιριού και αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες εργαζόμενους, με την παρουσία των νέων ζευγαριών να ξεχωρίζει.

Τις τελευταίας μέρες ξεδιπλώνεται μια μεγάλη καμπάνια στους εργασιακούς χώρους, όπου με τετρασέλιδη ανακοίνωση προβάλλεται η ανάγκη οργάνωσης στο σωματείο και στον χώρο δουλειάς ώστε να αποκρουστεί η επίθεση της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της στα εργατικά και κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αντίστοιχα κλιμάκια συνδικαλιστών τα απογεύματα πραγματοποίησαν περιοδείες σε γειτονιές και χωριά, συναντώντας τη μεγάλη αποδοχή για τη δράση του Εργατικού Κέντρου και των σωματείων του. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα όπου εμποροϋπάλληλοι και νέοι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό άφησαν το πόστο τους για να φέρουν 2 ευρώ στηρίζοντας τη λαχειοφόρο αγορά των σωματείων. Σε γειτονιές της πόλης επιδοκιμάστηκε η πρωτοβουλία για την πρόσφατη εκδήλωση για τα μικρά παιδιά ενώ δεν λείπουν οι ερωτήσεις για τη λειτουργία των Λαϊκών Μαθημάτων Αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ