Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνελεύσεις σωματείων

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Εστίαση και τα ξενοδοχεία, οι tour operators, αλλά και τα κόμματα του κεφαλαίου στη Βουλή αξιοποίησαν την πανδημία ως ευκαιρία για να τελειώνουν μια κι έξω με τα δικαιώματά μας», τονίζει το Συνδικάτο. Απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους, μέσα σε αυτές τις συνθήκες, «να δώσουμε δύναμη στο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, την οργάνωσή μας, το Συνδικάτο μας, για να εξακολουθεί να είναι το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου αλλά και να φτάσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά της Αττικής».

Το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Λάρισας

Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση την Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, προχωρά το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Λάρισας.

«Η κυβέρνηση, για λογαριασμό των βιομηχάνων και της κερδοφορίας τους, προσθέτει νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα. Πρόσφατα ψήφισαν τον νόμο - έκτρωμα που προβλέπει την κατάργηση του οκτάωρου, βάζει εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και περιορίζει τη δυνατότητα οργάνωσης απεργίας, ενώ ετοιμάζουν νέα παρέμβαση στο Ασφαλιστικό, έχοντας στο επίκεντρο την καρατόμηση των επικουρικών συντάξεων. Οσο για τους μισθούς και τα μεροκάματα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα αύξηση - κοροϊδία 0,52 ευρώ τη μέρα, την ίδια στιγμή που το λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται από τις νέες ανατιμήσεις σε μια σειρά από προϊόντα (τρόφιμα - ποτά +1,7%, Στέγαση +4,2%, Μεταφορές 5,8% κ.λπ.)», σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει:

«Η ελπίδα για βελτίωση της ζωής μας βρίσκεται στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, σε ένα αγωνιστικό, ταξικό προσκλητήριο συλλογικού αγώνα και δράσης, όπου χωράμε όλοι και δεν περισσεύει κανένας. Να δυναμώσει η πάλη για την προστασία της ζωής μας, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, για να μείνει στα χαρτιά το πρόσφατο αντεργατικό έκτρωμα, για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, για μέτρα προστασίας της υγείας μας και των οικογενειών μας από την πανδημία, για μέτρα προστασίας από τις φυσικές καταστροφές. Χρειαζόμαστε ισχυρό συνδικάτο που να μπορεί να υπερασπίζεται το συμφέρον των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ