Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα συνδικάτα στη μάχη για να «ορθοποδήσουν» οι λαϊκές ανάγκες

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων στις 11/9 στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, απευθύνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων το Σάββατο 11/9 στις 6 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ, καλεί η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη νέα προσπάθεια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού να συστήσει στους εργάτες να μείνουν σπίτι τους.

Μετά τη ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης επέλεξε, την ώρα που σφαγιάζονται οι επικουρικές συντάξεις, οι εργοδότες κλιμακώνουν την επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, να καλέσει τους εργάτες, ενόψει των κινητοποιήσεων στη ΔΕΘ, να ...μείνουν κλεισμένοι στο σπίτι τους λόγω του ιού.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι «εμείς δεν συμμεριζόμαστε τον καημό τους να ορθοποδήσει η "οικονομία", αλλά οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες», και καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την επίσκεψη του πρωθυπουργού και να απαιτήσουν κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, ουσιαστική στήριξη, χωρίς προϋποθέσεις, όλων των ανέργων, ενίσχυση και σημαντική στελέχωση του ΕΣΥ.

Μεταξύ άλλων σχολιάζει: «Οι δηλώσεις των ημερών από τον πρόεδρο του ΕΚΘ, Χάρη Κυπριανίδη, είναι αυτές που θα περίμενε κανείς από εκπρόσωπο συμβιβασμένων δυνάμεων. Εκφράζοντας την πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΘ δίνει όρκους πίστης στην εργοδοσία και στο κράτος.

(...) Η υποκρισία και ο ανορθολογισμός σε όλο τους το μεγαλείο! Τόσον καιρό και η ηγεσία του ΕΚΘ δεν έβγαλε άχνα για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης του ιού: Τους χώρους δουλειάς, τα ΜΜΜ, τις σχολικές αίθουσες (που ετοιμάζουν να ανοίξουν χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας), και ακόμα τα υπερφορτωμένα πλοία και τους τουριστικούς προορισμούς όπου τα υγειονομικά πρωτόκολλα έγιναν κουρελόχαρτα.

Την ώρα που τα νοσοκομεία για άλλη μια φορά φρακάρουν, μιας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο θωράκισης του ΕΣΥ, την ώρα που κυριολεκτικά και μεταφορικά καιγόμαστε, ο πρόεδρος του ΕΚΘ μαζί με την πλειοψηφία του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσουν ημερίδα με θέμα το πώς θα διασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων στο όνομα πάντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πώς για άλλη μια φορά θα πληρώσει ο λαός, σε όλους τους τομείς της ζωής του».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org