Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ
Κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία της Βοιωτίας!

Με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και κατοίκων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Αυγούστου η συναυλία - κινητοποίηση που διοργάνωσε στη Θήβα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων για την Υγεία, συνεχίζοντας τις αγωνιστικές δράσεις για την ενίσχυση των δομών Υγείας της περιοχής και την αποτροπή σχεδιασμών για συγχώνευση των δύο νοσοκομείων της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Α. Κόκκαλης, γραμματέας του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήβας, ενώ σύντομη ομιλία έγινε από τον Αρη Βενιζέλο, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Τροφίμων & Ποτών Βοιωτίας. Στη συναυλία συμμετείχαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θηβαίων, το μουσικό συγκρότημα του Ευ. Φουντάνα, με αφιέρωμα στον Μίμη Πλέσσα και οι Αν. Κατσαβός και Δ. Βλάχος με αφιέρωμα στο λαϊκό τραγούδι.

Η συναυλία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση 28 σωματείων και φορέων της περιοχής, ενώ παρευρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων εκφράζοντας τη στήριξη τους στον αγώνα.

Στις διαχρονικές ελλείψεις των δημόσιων δομών Υγείας της περιοχής, όπως και στον επικίνδυνο σχεδιασμό της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αρης Βενιζέλος. Ενώ στάθηκε στη δράση της Συντονιστικής Επιτροπής για την Υγεία, που παλεύει με κάθε τρόπο, με κάθε μορφή για την πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Θήβας και των άλλων δομών Υγείας.

Εκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας, σημειώνοντας:

«Οπως φάνηκε και με τις τελευταίες φωτιές, στην Εύβοια και αλλού, τελικά μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Οι ίδιοι οι άνθρωποι έσωσαν τα σπίτια τους και τα σπίτια των συγχωριανών τους. Ετσι και τώρα δεν περιμένουν ευεργέτες. Ξέρουν πως μόνο με την πίεση προς κάθε κατεύθυνση (κυβέρνηση, Περιφέρεια), τη μαζικότητα, την ενότητα του αγώνα τους μπορούν να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και να παραμείνουν στον τόπο τους».

Και πρόσθεσε:

«Γι' αυτό βροντοφωνάζουμε και από εδώ σήμερα πως δεν θα τους αφήσουμε να φέρουν εις πέρας τα σχέδιά τους. Φωνάζουμε: Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο της Θήβας και τις άλλες δομές Υγείας της περιοχής. Εδώ και τώρα πλήρης στελέχωση όλων των δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό.

Δεν μπορεί μια περιοχή με χιλιάδες κατοίκους, χιλιάδες εργαζόμενους, δίπλα στην Εθνική οδό, με στρατόπεδα, δομές φιλοξενίας κ.ο.κ να μείνει χωρίς νοσοκομείο. Ταυτόχρονα όμως δεν πέφτουμε και στην κάλπικη παγίδα του τοπικισμού, στο "διαίρει και βασίλευε" της κυβέρνησης. Δεν ζητάμε να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Ζητάμε το αυτονόητο και πάλι: Να λειτουργούν πλήρως στελεχωμένα και τα δύο νοσοκομεία, όπως και όλες οι άλλες δομές Υγείας της Βοιωτίας γιατί αυτό επιβάλλουν οι ανάγκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» από σωματεία και φορείς της περιοχής(8/7/2021)
Στο απυρόβλητο η εργοδοσία, «βροχή» τα πρόστιμα για την ατομική ευθύνη(9/2/2021)
Η κυβερνητική αδιαφορία για μέτρα προστασίας του λαού έφερε το «σκληρό lockdown»(13/1/2021)
Συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη για το Νοσοκομείο(7/10/2020)
Καταγγέλλουν την κατάργηση Υγειονομικών Επιτροπών(3/5/2018)
Επισπεύδονται συγχωνεύσεις και μετακινήσεις προσωπικού(19/6/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org