Τρίτη 31 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ο «ατομικός κουμπαράς» στην Ασφάλιση δεν θα είναι το δικό μας μέλλον

«Η Ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι τζόγος!», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και καλεί στη συγκέντρωση των σωματείων αύριο, Τετάρτη, στο Σύνταγμα.

Οι νέες ανατροπές «αφορούν πρώτα και κύρια εμάς, τη νέα γενιά εργαζομένων», τονίζει το ΜΑΣ. Απαντώντας στην κοροϊδία της κυβέρνησης που υποστηρίζει ότι το νέο νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε καλύτερες επικουρικές συντάξεις για τους νέους, σχολιάζει: «Ποιος νέος εργαζόμενος που έχει φάει απολύσεις με το κουτάλι, που έχει δουλέψει με part time, με 4ωρα - 6ωρα, με Σαββατοκύριακα, με σεζόν, delivery, θα καταφέρει να μαζέψει ένσημα για να ασφαλίζεται; Ποιος νέος επιστήμονας, που δουλεύει με μπλοκάκι και απολαβές μισθωτού, θα καταφέρει να συμπληρώσει 40 χρόνια συνεχούς εργασίας με ταυτόχρονη κάλυψη των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών;».

«Προσπαθούν να πείσουν εμάς, τη γενιά των 2 κρίσεων, που είδαμε τα χρηματιστήρια να καταρρέουν σε μία νύχτα, τους κόπους των γονιών μας να κάνουν φτερά, ότι μετά από 40 χρόνια τζογάρισμα και ανυπολόγιστες εναλλαγές κυβερνήσεων και αντιλαϊκών νόμων, θα έχει μείνει σύνταξη για να πάρουμε! Ομως δεν μασάμε κουτόχορτο!», ξεκαθαρίζει.

«Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικαίωμά μας! Κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες! Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην Ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον!», καταλήγει το ΜΑΣ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συγκέντρωση στην Αθήνα ενάντια στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων(1/9/2021)
Συναγερμός ενάντια στο νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα(3/8/2021)
Η Ασφάλισή μας δεν είναι τζόγος!(6/7/2021)
Αρχισε η συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές(20/2/2020)
Αγωνιστική πρωτοβουλία για το Ασφαλιστικό(8/2/2020)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org