Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
«Δρόμος θυσίας» για το φασιστικό έγκλημα στην Καστανιά

Τις εκδηλώσεις του «Δρόμου θυσίας» προς τιμήν των εκτελεσμένων ΕΑΜιτών πατριωτών της Δυτικής Σάμου από τα φασιστικά στρατεύματα κατοχής, τον Αύγουστο του 1943, οργανώνει και φέτος η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Αυγούστου στις 5 μ.μ. στην πλατεία Καστανιάς και θα περιλαμβάνουν:

-- Στις 5 το απόγευμα θα γίνουν συγκέντρωση στην πλατεία της Καστανιάς και ομιλία - ιστορική αναφορά στα γεγονότα.

-- Θα ακολουθήσει πορεία από το μονοπάτι που βάδισαν οι πατριώτες της Καστανιάς για τον χώρο της εκτέλεσης. Στο μνημείο θα γίνουν καταθέσεις στεφανιών και προσκλητήριο νεκρών.

-- Στη συνέχεια αυτοκινητοπορεία προς Λέκκα με σύντομη στάση για κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου και από εκεί στο Καρλόβασι.

Στο κάλεσμά της η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει μεταξύ άλλων: «78 χρόνια μετά τη φασιστική θηριωδία στην Καστανιά και στα άλλα χωριά της Δυτικής Σάμου, η ανθρωπότητα ζει μέσα σε συνθήκες βαρβαρότητας, είτε με την ιμπεριαλιστική "ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο" είτε με τις απροκάλυπτες επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ...

Τιμάμε τους εκτελεσμένους ΕΑΜίτες, ΕΛΑΣίτες πατριώτες. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον φασισμό. Για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, φτώχεια και προσφυγιά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ