Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Συνεχίζεται το ταξίδι του 47ου Φεστιβάλ σε όλη τη χώρα

Πολύμορφες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε διάφορες περιοχές, στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στη Φωκίδα, η Οργάνωση της ΚΝΕ το πρωί της Κυριακής 22/8 οργάνωσε πεζοπορία με σημείο εκκίνησης την Αγ. Παρασκευή, λίγο έξω από τη Λιλαία, όπου μετά από έναν σύντομο χαιρετισμό, πορεύτηκαν προς την Μπαρουτοσπηλιά, όπου απέκτησαν μερικές ιστορικές και τοπογραφικές γνώσεις για την περιοχή. Το απόγευμα, έγιναν εκδήλωση - συζήτηση για τον φασισμό και προβολή ταινίας στο χώρο του Αεροπλάνου στον Πολύδροσο με συμμετοχή κόσμου από τα γύρω χωριά.

Στο Ροδολίβος Σερρών εκδήλωση οργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με ομιλητή τον Γρηγόρη Κλιγκόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολούθησαν μουσικό αφιέρωμα με αφορμή τα 95 χρόνια από τη γέννηση του Μάνου Χατζιδάκι από τους Τίμο και Κική Σιρλατζή και λαϊκό - ρεμπέτικο πρόγραμμα με τους Πέτρο Ζώτο και Οδυσσέα Μαυρομάτη.

Το Σάββατο, επίσης, έγινε προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στην πλατεία του Ληξουρίου. Οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ένα «φιδάκι» γνώσεων που μόνοι τους είχαν φτιάξει τις προηγούμενες μέρες, ενώ ομιλία με θέμα την εμπορευματοποίηση του Αθλητισμού και την πρόταση του ΚΚΕ έκανε η Αγγελική Τσώλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις κεντρικές εκδηλώσεις στο νομό το Σάββατο 4 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

Αλλά και στο νομό Λασιθίου συνεχίστηκε η φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ με εκδηλώσεις που έγιναν στη Νεάπολη, μετά από πάρα πολλά χρόνια μάλιστα. Δεκάδες Νεαπολίτες αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή. Σημαντική ήταν και η ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΚΝΕ για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, τα οποία και θα παραδοθούν στα σωματεία του νομού που πήραν την πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου έγινε προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ και στην Τήνο, στο θεατράκι του χωριού της Καλλονής. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις εξελίξεις και κάλεσε τους νέους, τον εργαζόμενο λαό της περιοχής σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, στον δρόμο που θα οδηγήσει στη λαϊκή ευημερία, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της νέας, σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Ακολούθησε γλέντι με τοπικά μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα. Στον χώρο λειτούργησε καλλιτεχνικό εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ με θέμα «Ζωγραφίζουμε το δικό μας μήνυμα για τα δάση και την προστασία του περιβάλλοντος». Παράλληλα, στον χώρο υπήρχε έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», ενώ συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους.

Φεστιβαλικά ραντεβού τις επόμενες μέρες
  • Παρασκευή 27 Αυγούστου:

Η Τομεακή Οργάνωση Λάρισας της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης. Η εκδήλωση περιλαμβάνει συζήτηση για τις θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά, ομιλία από τον Παναγιώτη Κοδέλλα, μέλος του ΚΣ και Γραμματέα του ΣΠ Θεσσαλίας της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα.

Εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ γίνονται στον Κάραβο Αλιβερίου, στις 7.30 μ.μ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα: «Η "πράσινη" ανάπτυξη μας γεμίζει στάχτη και ασφυξία... Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό», όπου θα μιλήσει η Κατερίνα Δημάκη, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Κοινοί Θνητοί» και τον Γιώργο Ιακώβου. Στον χώρο θα υπάρχει σημείο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους της Εύβοιας.

  • Κυριακή 29 Αυγούστου:

Οι Τομεακές Οργανώσεις Μαγνησίας της ΚΝΕ διοργανώνουν ιστορικό περίπατο σε χωριά του Πηλίου όπου έδρασε ο ΔΣΕ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 10 π.μ., από τα δικαστήρια του Βόλου.

Στην Ιεράπετρα οργανώνεται ιστορικός περίπατος στο Κάτω Χωριό με θέμα «Γνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας - γινόμαστε οι επαναστάτες του 21ου αιώνα». Θα ακολουθήσει γλέντι στην Επισκοπή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ