Σάββατο 21 Αυγούστου 2021 - Κυριακή 22 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Υπόθεση όλων ο αγώνας για να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους!

Το Σάββατο 21 Αυγούστου στις 7 μ.μ. στον κόμβο της Στροφυλιάς, το μεγάλο συλλαλητήριο του λαού της βόρειας Εύβοιας

Στην Αγία Αννα έγινε μια μαζική γενική συνέλευση των ρετσινάδων
Στην Αγία Αννα έγινε μια μαζική γενική συνέλευση των ρετσινάδων
«

Κανένας μόνος του! Ολοι στον αγώνα για να ζήσουμε στον τόπο μας!». Με αυτό το σύνθημα διοργανώνεται το Σάββατο 21 Αυγούστου, στις 7 μ.μ. στον κόμβο της Στροφυλιάς, από τους πυρόπληκτους της βόρειας Εύβοιας, το μεγάλο συλλαλητήριο που αποτελεί αφετηρία του αγώνα για τη διεκδίκηση δίκαιων αιτημάτων.

Κάλεσμα στον λαό της βόρειας Εύβοιας να δώσει αποφασιστικά και οργανωμένα τον αγώνα, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας και οι Επιτροπές Αγώνα Πυρόπληκτων.

Οπως σημειώνουν, «οι υπεύθυνοι της καταστροφής πρέπει να πάρουν μαζική απάντηση από όλο τον λαό ότι τα ψέματα τελείωσαν. Μας άφησαν στο έλεος και μας έκαψαν. Τώρα υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια. Τους έχουμε μάθει χρόνια τώρα. Μετά από κάθε καταστροφή, λόγια, υποσχέσεις για αποζημιώσεις και υποδομές, μέχρι να περάσει η μπόρα και μετά μας ξεχνάνε, δεν είδαν, δεν ξέρουν.

Λέμε ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην κοροϊδία. Εργολάβοι, εταιρείες και "επενδυτές" τρίβουν τα χέρια τους με την καταστροφή μας που την θεωρούν ευκαιρία για κέρδη. Οι νεκροθάφτες μας εμφανίζονται ως "χορηγοί" και "ευεργέτες". Πάθαμε και μάθαμε όμως, άλλωστε αμέτρητες φορές ήρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μας.


Συγχωριανοί, μόνο ενωμένοι, σαν μια γροθιά και με συνεχή αγώνα, θα γίνει εφικτό να μείνουμε στον τόπο μας. Εδώ και τώρα μέτρα για να μείνουμε στον τόπο μας. Καλούμε και όσους συμπατριώτες μας δεν έχουν ως τώρα συγκροτήσει Επιτροπή Αγώνα πυρόπληκτων στο χωριό τους να συγκροτήσουν άμεσα ώστε να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας μας απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη βόρεια Εύβοια!».

Με όπλο την αλληλεγγύη

Με παρακαταθήκη την αλληλεγγύη και τη λαϊκή πρωτοβουλία που αναπτύχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, οι ρετσινάδες, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, ο εργαζόμενος λαός της περιοχής οργανώνουν τον αγώνα τους και διεκδικούν η επόμενη μέρα της πυρκαγιάς να διαμορφωθεί πάνω στις δικές τους ανάγκες και όχι πάνω στις επιδιώξεις των διαφόρων επιχειρηματικών συμφερόντων που προωθεί η κυβέρνηση.

Εχοντας πρόσφατη την πείρα από τις εξαγγελίες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων για μέτρα ανακούφισης από πλημμύρες και φωτιές που έπληξαν τα προηγούμενα χρόνια τα χωριά της Εύβοιας, ο λαός της περιοχής δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στα ταξίματα που απλόχερα μοιράζονται, προκειμένου να καταλαγιάσουν η οργή και η αγανάκτηση και να αδυνατίσουν το μέτωπο και η διάθεση διεκδίκησης.

Αλλωστε, οι προθέσεις της κυβέρνησης για εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματικών συμφερόντων στην «ανασυγκρότηση» της κατεστραμμένης βόρειας Εύβοιας, δείχνουν ξεκάθαρα για ποια συμφέροντα αποτελεί «ευκαιρία» η καταστροφή του.

Εχοντας πικρή εμπειρία από αντίστοιχες καταστροφές τα προηγούμενα χρόνια και τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων που αποδείχθηκαν ψεύτικες, δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για τη ζωή τους. Η διάθεση αυτή είναι χαρακτηριστική σε κάθε μικρή ή μεγάλη σύσκεψη για την οργάνωση του συλλαλητηρίου ή για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα στην Ιστιαία
Σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα στην Ιστιαία
Φάνηκε στη μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των ρετσινάδων, στη σύσκεψη για την οργάνωση του συλλαλητηρίου στο Στέκι Αγώνα και Αλληλεγγύης στη Στροφυλιά, στη σύσκεψη για την οργάνωση Επιτροπής Αγώνα που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο αντίστοιχο Στέκι στην Ιστιαία.

Κλίμα ξεσηκωμού

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου έχει γίνει υπόθεση όλου του λαού της βόρειας Εύβοιας. Τα χωριά και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με πανό και αφίσες. Αυτοκίνητα με ντουντούκες οργώνουν καθημερινά την περιοχή μεταφέροντας το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, το οποίο κυριαρχεί αυτές τις μέρες στις συζητήσεις στα καφενεία και τις γειτονιές των χωριών.

Η συμβολή στην επιτυχία του και η συμμετοχή στην οργάνωση αποτελούν έγνοια των κατοίκων, που με κάθε ευκαιρία ξεκλέβουν λίγο χρόνο από τη δύσκολη καθημερινότητα και τον αγώνα που δίνουν μέσα στη στάχτη και τα αποκαΐδια για να βάλουν μια αφίσα, να κρεμάσουν ένα πανό, να δώσουν την ανακοίνωση στον γείτονα.

Και μέσα σε όλα αυτά, δεν αμελούν να περάσουν από τα Στέκια Αγώνα και Αλληλεγγύης στον κόμβο της Στροφυλιάς και στην Ιστιαία. Εκεί που πριν ακόμη σβήσουν οι τελευταίες φλόγες άρχισε να χτυπά η καρδιά της αλληλεγγύης και του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα(2021-11-10 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα(2021-10-06 00:00:00.0)
Αύριο η μεγάλη συναυλία διεκδίκησης στη Στροφυλιά(2021-10-01 00:00:00.0)
Με συνελεύσεις, οργάνωση και συντονισμό κλιμακώνουν τον αγώνα(2021-09-10 00:00:00.0)
Με κλιμάκωση του αγώνα απαντά στα σχέδια της κυβέρνησης(2021-09-09 00:00:00.0)
Το ψήφισμα της συγκέντρωσης(2021-08-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ