Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Δεν πέρασε ο σχεδιασμός ενάντια στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ

Τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου και στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της, παρά τα μεγάλα εμπόδια που τέθηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη και την ίδια την εφορευτική επιτροπή, χαιρετίζει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».

«Κάθε ψήφος στη ΔΑΣ για να φτάσει στην κάλπη πέρασε από "κόσκινο": Από έναν ολόκληρο μηχανισμό όπου έβαλαν το χέρι τους μέχρι και ξενοδόχοι, κινητοποιώντας προϊσταμένους και ανθρώπους τους μέσα στα ξενοδοχεία. Από διευθυντές και υποψήφιους προϊσταμένους, που έφερναν ακόμα και με το "έτσι θέλω" συναδέλφους στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο στην τσέπη», υπογραμμίζει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.

Κόντρα στις παραπάνω συνθήκες, έλαβε 327 ψήφους (8,3%) σε σύνολο 3.945 ψηφισάντων. «Δεν πέρασε ο σχεδιασμός της εργοδοσίας και της πλειοψηφούσας παράταξης ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ να πετάξουν έξω από το σωματείο τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ», τονίζει.

«Και τι δεν είδαμε: Ανακοίνωση με την υπογραφή ξενοδοχείου για στήριξη στην παράταξη της ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ - ΔΑΚΕ), απειλητικά e-mail προϊσταμένης και υποψήφιας προς τους εργαζόμενους, κινητοποίηση διευθυντών που ρωτούσαν εναγωνίως αν ψήφισε το προσωπικό για να το κατεβάσουν!», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις ψήφιζαν «χωρίς ταυτότητα ή άλλο έγγραφο, σε τραπέζια εκτός παραβάν, ακόμα και χωρίς να δίνονται ψηφοδέλτια από την εφορευτική επιτροπή», οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που «δεν γέμιζαν το μάτι» στην εφορευτική επιτροπή και τη γραμματεία περνούσαν από «ανάκριση». Είναι χαρακτηριστικό ότι «τουλάχιστον 3 υποψήφιοι με τη ΔΑΣ στις προηγούμενες αρχαιρεσίες και δεκάδες "ύποπτοι" εργαζόμενοι εξαφανίστηκαν από το μητρώο!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Ο νέος αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων στο σωματείο θα βάλει εμπόδια στην οργάνωση της πάλης των ξενοδοχοϋπαλλήλων», σημειώνει η ΔΑΣ. Οπως εξηγεί, «οι συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία χειροτερεύουν, η εκμετάλλευση εντείνεται, η εντατικοποίηση, τα κομμένα ρεπό, οι υπερωρίες, η απληρωσιά, οι λιποθυμίες είναι στην καθημερινότητα των συναδέλφων».

«Η σύγκρουση με την εργοδοσία θα είναι σκληρή και δεν μπορεί να αφεθεί από τους εργαζόμενους στην υπάρχουσα πλειοψηφία στο ΔΣ του σωματείου, που πορεύεται με τη λογική της "εργασιακής ειρήνης", θέλει να τα έχει καλά με όλους, ταυτίζεται με την ηγετική ομάδα στη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, που κάνουν μαθήματα υποταγής και συμβιβασμού και έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους στην κυβέρνηση και την εργοδοσία», επισημαίνει.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δυνάμεις της ΔΑΣ «θα πρωτοστατήσουμε για την οργάνωση των συναδέλφων μέσα στους χώρους δουλειάς», στον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με καλύτερους όρους, την καταβολή των δεδουλευμένων, το επίδομα ανεργίας των εποχικών, τα μέτρα προστασίας της υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μεθοδεύσεις και αποκλεισμούς οι αρχαιρεσίες στο κλαδικό Σωματείο(2021-07-03 00:00:00.0)
Με νόθες διαδικασίες η «επαναλειτουργία» του Συνδικάτου στο Ηράκλειο(2018-02-08 00:00:00.0)
Μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας μπροστά στις αρχαιρεσίες(2015-09-26 00:00:00.0)
Τρόμαξαν οι ξενοδόχοι και τα τσιράκια τους(2006-12-05 00:00:00.0)
Αμεση απάντηση στην τρομοκρατία(2005-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ