Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Δυναμώνουμε τον αγώνα για μόρφωση και μόνιμη - σταθερή δουλειά

Ανακοίνωση της ΑΣΕ για τους μόνιμους διορισμούς που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας

Να δυναμώσει και να κλιμακωθεί ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν στην Εκπαίδευση, για ένα σχολείο σύγχρονο και πραγματικά αναβαθμισμένο, καλεί η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» με αφορμή την ανακοίνωση των διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.

Η ΑΣΕ εύχεται καλή αρχή σε όσους διορίστηκαν και σημειώνει μεταξύ άλλων: «Υστερα από 12 χρόνια αδιοριστίας, ύστερα από αγώνες που δώσαμε μαζικά μέσα από τα σωματεία μας, 11.700 συνάδελφοι που μέχρι χτες αναπλήρωναν τον εαυτό τους, γυρνώντας απ' άκρη σ' άκρη τη χώρα, θα βρίσκονται τον Σεπτέμβρη στα σχολεία με μόνιμη σχέση εργασίας, κάτι βέβαια που θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο για όλους τους εκπαιδευτικούς, μια και μιλάμε για τη μόρφωση των παιδιών μας, για τη μόρφωση της νέας γενιάς. Τα τεράστια κενά στα σχολεία αλλά και οι αγώνες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια στην ουσία επέβαλαν τους συγκεκριμένους διορισμούς».

«Ολα τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που έφτασαν τα σχολεία σ' αυτήν την απαράδεκτη και οριακή κατάσταση δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμφανίζονται σήμερα τιμητές και σωτήρες της εκπαίδευσης», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΑΣΕ.

Οπως τονίζει, η πλειοψηφία των συμβασιούχων «είδαν "το τρένο να περνά" και θα συνεχίσουν να ζουν σε αυτό το καθεστώς ομηρίας και τα επόμενα χρόνια, θα συνεχίσουν την αναπλήρωση, χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα ξαναγίνουν μόνιμοι διορισμοί. Γι' αυτό και οι αγώνες μας δεν σταματούν εδώ!».

Η ΑΣΕ καλεί τους νεοδιόριστους, από την πρώτη στιγμή που θα μπουν στα σχολεία, να διεκδικήσουν όλα τα δικαιώματά τους μέσα από τους Συλλόγους και τις ΕΛΜΕ, σημειώνοντας πως «οι εκλεγμένοι με την "Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών" θα βρεθούν δίπλα τους σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, και κυρίως μπροστά στον αγώνα για τα δικαιώματά τους». Προσθέτει δε ότι «οι διορισμοί που πραγματοποιήθηκαν δεν λύνουν τα προβλήματα. Πολλοί συνάδελφοι, μάλιστα, βλέπουν τον διορισμό ως ακόμα έναν Γολγοθά, αφού θα πρέπει να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους και να φύγουν μακριά για άλλη μια φορά, θα πρέπει να αντεπεξέλθουν οικονομικά όπως κάθε χρόνο κ.λπ.», καλώντας σε συνέχιση των διεκδικήσεων νεοδιόριστων, μόνιμων και συμβασιούχων για μέτρα στήριξής τους.

«Από Σεπτέμβρη δίνουμε μαζικά το "παρών" σε όλους τους αγώνες του κλάδου, ώστε ο αντιεκπαιδευτικός νόμος της κυβέρνησης και η αντιεκπαιδευτική "αξιολόγηση" να μείνουν στα χαρτιά! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της Εκπαίδευσης, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!», καταλήγει η ΑΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ