Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
O αγώνας επιβίωσης και οι πραγματικές ευθύνες

Με συγκλονιστικές δηλώσεις για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετώπισε, ο αρσιβαρίστας Θ. Ιακωβίδης αποκάλυψε τη στυγνή πραγματικότητα στον ελληνικό αθλητισμό

Associated Press

H στυγνή πραγματικότητα που, με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα, έχει διαμορφωθεί στον αθλητισμό και βιώνουν οι Ελληνες αθλητές, οι οποίοι χωρίς καμία κρατική στήριξη δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης στο άθλημά τους ή ακόμα και στην ίδια τη ζωή, αποτυπώνεται στις συγκλονιστικές δηλώσεις του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη.

Ο Ιακωβίδης πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην άρση βαρών και κατετάγη 11ος στην κατηγορία των 96 κιλών, σηκώνοντας 156 κιλά στο αρασέ, 182 κιλά στο ζετέ και 338 κιλά στο σύνολο.

Στις δηλώσεις του λίγο μετά, όμως, αποκάλυψε ότι αυτός ήταν ο τελευταίος του αγώνας, καθώς οι συνθήκες που βιώνει τον υποχρεώνουν να εγκαταλείψει τον αθλητισμό. Εκανε λόγο για έλλειψη στήριξης από την πολιτεία και αποκάλυψε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τα όσα έχει ζήσει τα τελευταία χρόνια: Μεταξύ άλλων, αναγκαζόταν να φεύγει από την προπόνηση ή ακόμα και να μην πηγαίνει καθόλου, καθώς έπρεπε να πηγαίνει στη δουλειά προκριμένου να επιβιώσει οικονομικά αυτός και η οικογένειά του. Εξίσου συγκλονιστική ήταν η αποκάλυψη ότι ντρεπόταν να πάει στον φυσικοθεραπευτή του, αφού ο τελευταίος δεν του έπαιρνε λεφτά, γνωρίζοντας την κατάστασή του.

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης
Ο Θοδωρής Ιακωβίδης
«Αυτήν τη στιγμή κλαίω όχι από στεναχώρια που δεν πήγα καλά φαινομενικά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που θα μπορούσα να αποδίδω και όπως αρμόζει σε αυτήν τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Ελληνας αρσιβαρίστας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χρήματα που έδωσε πέρυσι η κυβέρνηση στην Ομοσπονδία της Αρσης Βαρών ήταν περίπου 320.000 ευρώ, εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 270.000) κάλυπταν τα λειτουργικά της έξοδα. Με τα 50.000 που περίσσευαν έπρεπε να καλυφθούν τα έξοδα αθλητών, προπονητών, η συμμετοχή σε αγώνες κ.λπ. Μάλιστα, λόγω της έλλειψης χρημάτων, η Ομοσπονδία αναγκάστηκε ακόμα και να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε διεθνείς αγώνες. Ενω ο Ολυμπιονίκης του αθλήματος και γραμματέας της Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, δήλωσε ότι η Ομοσπονδία δίνει μηνιαίως στον πρωταθλητή για τα έξοδά του μόλις 250 ευρώ, φαγητό (το οποίο προσφέρει εταιρεία catering που συνεργάζεται με την Ομοσπονδία) και τις βιταμίνες του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ