Σάββατο 31 Ιούλη 2021 - Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
Χρυσή ... κούρσα με ρεκόρ από τον Στ. Ντούσκο στο μονό σκιφ

Τo πρώτο μετάλλιο, και μάλιστα χρυσό, για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έφερε ο Στέφανος Ντούσκος στην κωπηλασία, ο οποίος κατέκτησε την πρωτιά στο αγώνισμα του μονού σκιφ ανδρών κάνοντας παράλληλα και Ολυμπιακό ρεκόρ. Με τη... φόρα της σπουδαίας εμφάνισης στον ημιτελικό ο 24χρονος ήταν εντυπωσιακός και στον τελικό, όπου και πάλι ανεβάζοντας ρυθμό μετά το πρώτο 500άρι ξέφυγε από τους αντιπάλους του τερματίζοντας πρώτος και με διαφορά. Ο χρόνος του, 6.40.45, αποτελεί νέο Ολυμπιακό ρεκόρ καταρρίπτοντας το παλιό, 6.41.34, του Νορβηγού Κγιέτιλ Μπορτς.

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρει:

«Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους τους αθλητές της κωπηλασίας που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους, καθώς και στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που τους στήριξαν.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των αθλητών κι αθλητριών, που προετοιμάζονται και πολλές φορές αγωνίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με μεγάλες δυσκολίες, γεγονός που κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ